ABD Başkanı Biden'dan Türkiye'ye 'tutuklu takası' için teşekkür

MİT'in yönettiği takas operasyonuyla ilgili olarak ABD Başkanı Biden ve Dışişleri Bakanı Blinken, Türkiye'ye teşekkür etti.

ABD Başkanı Biden'dan Türkiye'ye 'tutuklu takası' için teşekkür
  • Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Ankara'da yedi ayrı ülkenin (ABD, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç, Rusya ve Belarus) cezaevlerinde bulunan toplam 26 şahsın karşılıklı değişimini içeren son dönemin en geniş kapsamlı takas operasyonuna gerçekleştirdi.
  • Takas operasyonu kapsamında; ABD'den 2, Almanya, Polonya, Slovenya, Norveç ve Rusya'dan birer uçak olmak üzere toplam 7 uçak ile Türkiye'ye nakledilen şahıslardan; 2'si çocuk 10 rehinenin Rusya'ya, 13 rehinenin Almanya'ya, 3 rehinenin de ABD’ye nakledilmesi sağlandığı öğrenildi.

BIDEN'DAN TEŞEKKÜR

  • ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken, esir takas operasyonu için Türkiye'ye teşekkür etti.
  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise "Bu anlaşmayı mümkün kılan hayati lojistik desteği sağladığı için Türkiye'ye çok minnettarız" ifadelerini kullandı.
BM'den İsrail'e çağrı! Haniye'nin ölümü ile ilgili yeni iddia Cevdet Yılmaz Haniye'nin Doha'daki cenaze törenine katılacak İran Haniye'ye yapılan suikasta nasıl karşılık vereceklerini değerlendirdiğini açıkladı