ABD Başkan Yardımcısı Harris: Çok fazla masum Filistinli öldürüldü!

ABD Başkan Yardımcısı Harris, 'Ülkesinin, Gazze'nin kuşatma altında kalmasına ya da Gazze sınırlarının yeniden çizilmesine müsaade etmeyeceğini' söyledi. Konuyu aktaran AFP, 'Harris sekiz haftalık savaşında artan sivil ölümlerini sert bir şekilde azarladı' yorumunda bulundu. İşte detaylar...

ABD Başkan Yardımcısı Harris: Çok fazla masum Filistinli öldürüldü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarıgün geçtikçe artıyor. Özellikle insani aranın son bulmasıyla İsrail şiddetini arttırdı.

ABD Başkan Yardımcısı Harris: Çok fazla masum Filistinli öldürüldü! - Resim : 1

"ÇOK FAZLA MASUM FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ"

ABD Başkan Yardımcısı Harris'in sözlerini aktaran AFP, 'Harris sekiz haftalık savaşında artan sivil ölümlerini sert bir şekilde azarladı' yorumunda bulundu. Harris Dubai'deki BM iklim görüşmelerinde gazetecilere "Çok fazla masum Filistinli öldürüldü" dedi.

Harris, "Ülkesinin hiç bir koşulda Filistinlilerin Gazze ya da Batı Şeria'dan zorla gönderilmesine, Gazze'nin kuşatma altında kalmasına ya da Gazze sınırlarının yeniden çizilmesine müsaade etmeyeceğini" söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Harris: Çok fazla masum Filistinli öldürüldü! - Resim : 2

HARRİS: HAMAS GAZZE'Yİ KONTROL EDEMEZ

Harris, bu açıklamaları Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el Sisi ile gerçekleştirdiği görüşmede yaptı. Harris ayrıca görüşmede Mısır liderine ABD vatandaşlarının Gazze'den tahliye edilmesindeki çabaları için teşekkür etti.

Dubai'deki COP 28 iklim zirvesi sırasında yapılan görüşmede Harris, barış çabalarının "Sadece Filistin halkına yeniden canlandırılmış bir Filistin yönetimi liderliğinde kendi devletlerine doğru net bir bağlamla başarıya ulaşabileceğini" vurguladı.

Kamala Harris, Hamas'ın Gazze'yi kontrol edemeyeceğini ve ABD'nin Gazze'deki tüm rehinelerin serbest bırakılması amacını "durmaksızın takip etmeye" bağlı olduğunu da vurguladı.

ABD Başkan Yardımcısı Harris: Çok fazla masum Filistinli öldürüldü! - Resim : 3

İsrail, Gazze'de savunma araçlarının çoğunu imha etti! Gazze'ye insani aradan sonra ulaşan ilk yardım Netanyahu'dan Mossad'a emir: Terk edin Filipinler'de 7.6 büyüklüğünde deprem!