AB, Türkiye ve ilgili ülkelere sığınmacılar için 7,6 milyar Euroluk bütçe oluşturma kararı aldı

Avrupa Birliği, kıtadaki göç krizi sebebiyle Türkiye ve ilgili ülkelerdeki sığınmacılar için 7,6 milyar Euroluk bütçe oluşturma kararı aldı.Kararın detaylarına ilişkin bilgi verilmezken AB’nin bu bütçeden ne kadarlık bir kısmı Türkiye’ye ayıracağı ise açıklanmadı.

AB, Türkiye ve ilgili ülkelere sığınmacılar için 7,6 milyar Euroluk bütçe oluşturma kararı aldı
  • Avrupa Birliği (AB), göç krizi nedeniyle Türkiye ve ilgili ülkelerdeki sığınmacılar için 7,6 milyar euroluk bütçe oluşturma kararı aldı.
  • Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi sona erdi. Zirvenin ardından sonuç bildirgesi yayınlandı. 
  • Avrupa’nın karşı karşıya kaldığı düzensiz göç akınıyla mücadele için ilgili olan ülkelere işbirliği amacıyla mali destek sağlanması kararı alındığı aktarılan bildirgede, AB’nin başta Türkiye’deki Suriyeliler olmak üzere bölge ülkeleri, Balkanlar ve Afrika ülkelerine yönelik kullanılmak üzere 7,6 milyar Euroluk bir bütçe hazırlama kararı aldığı açıklandı.
  • Kararın detaylarına ilişkin bilgi verilmezken AB’nin bu bütçeden ne kadarlık bir kısmı Türkiye’ye ayıracağı ise açıklanmadı.
Biden'dan Yahudi işgalcilere yaptırım adımı ABD'den misillemeye onay çıktı Rus füze gemisi Kırım açıklarında battı Husilerden "ABD'nin F-18 savaş jetini düşürdük" iddiası