AB ve ABD'den Rusya'ya yaptırım kararı: Cevabı gecikmedi

AB Konseyi, üye ülkelerin savaş nedeniyle Rusya'ya karşı hazırlanan 11'inci yaptırım paketini resmen onayladıklarını duyurdu. Rusya Dışişleri Bakanlığı bu yaptırım kararının 'gayrimeşru' olduğunu açıklarken, Moskova yönetimi ise bunun üzerine AB'li yetkili ve kurum listesini genişletti. Öte yandan ABD yönetimi de 2 Rusya Federal Güvenlik Servisi görevlisini yaptırım listesine ekledi.

AB ve ABD'den Rusya'ya yaptırım kararı: Cevabı gecikmedi

Avrupa Birliği Konseyi, üye ülkelerin, savaş nedeniyle Rusya'ya yönelik yaptırımların delinmesini önleyecek ve ilave kısıtlayıcı tedbirler getirecek 11'inci yaptırım paketini onayladıklarını duyurdu.

Mevcut AB yaptırımlarını güçlendirmek ve yaptırımların atlatılmasını engellemek için hazırlanan yeni pakette kısıtlayıcı tedbirlerdeki bazı yasal boşluklar giderilecek.

3'ÜNCÜ ÜLKELERE YÖNELİK PLANLAR DA BULUNUYOR

Yaptırımların çevresinden dolaşılmasını önlemek için 3'üncü ülkelerle iş birliği artırılacak. İş birliği girişimlerinden sonuç alınamaması durumunda AB, Rusya'ya katkı verenleri önlemek için 3'üncü ülke kurumlarına yönelik hızlı ve hedefe yönelik tedbir alacak.

AB Konseyi, Rusya'ya gönderilmesi yasak olan ürün ve teknoloji satış, tedarik, transfer veya ihracatını 3'üncü ülkelere yönelik olarak kısıtlayabilecek. Bu kapsama özellikle savaş alanında kullanılan ürün ve teknolojileri AB yaptırımlarının çevresinden dolaşarak Rusya'ya sağlayan 3'üncü ülkeler girecek.

RUSYA'DAN YAPTIRIMLARA YANIT GELDİ

AB Konseyi'nin 11'inci yaptırım paketini onaylaması üzerine Moskova yönetimi de yaptırım uyguladığı AB'li yetkili ve kurum listesini gelişlettini duyurdu. Bunun yanı sıra konuya ilişkin olarak Rusya Dışişleri Bakanlığı'dan yapılan yazılı açıklamada da AB'nin yeni yaptırım paketinin "gayrimeşru" olduğu belirtildi.

ABD DE YAPTIRIM KARARI ALDI

ABD yönetimi, 2 Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlisini, ABD ve diğer ülkelerdeki seçimlerde "kötü niyetli etkileri" olduğu gerekçesi ile yaptırım listesine aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin Rusya'nın dünyadaki "demokratik süreçleri baltalama çabalarıyla" mücadele etmeyi sürdüreceği vurgulanarak, "Bu çabalar kapsamında bugün ABD, 2 FSB yetkilisi, Yegor Sergeyeviç Popov ve Aleksey Borisoviç Sukhodolov'u yaptırım listesine almıştır." ifadesi kullanıldı.

Kaynak: AA

Yangın tatbikatında feci son! 1 ölü 10 yaralı İki yaşındaki çocuk hamile annesini öldürdü Almanya'da göç düzenlemesi: Artık çalışmak daha kolay FBI'ın kara listesindeki Müslümanlar hakkında flaş açıklama!