AB Rusya'ya karşı Çin'den yardım istedi! Askeri ürün satışını durdurun

İsrail'in Gazze'deki katliamları karşısında soykırımcı Netanyahu'ya sesini çıkartamayan AB, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa müdahil olmadan duramıyor. Rusya'yı karşısına almaktan korkan AB, Putin'in Çin lideri Li Çiang'tan yardım istedi. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, "Umarız bu konudaki tavrımız anlaşılır ve Çin gereken tedbirleri alır." açıklamasında bulundu.

AB Rusya'ya karşı Çin'den yardım istedi! Askeri ürün satışını durdurun
  • Avrupa Birliği (AB) liderleri, Çin'den Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Rus ordusunun donatımına destek sağlayabilecek askeri ve sivil ikili kullanım alanı bulunan ürünlerin satışını durdurmasını talep etti.
  • Avrupa ülkelerinin liderleri, Pekin'de düzenlenen Çin-AB Zirvesi'nde bazı Çinli şirketlerin, Avrupa'da üretilen, ikili kullanım alanı olan ürünleri Rusya'ya satarak Moskova'nın yaptırımları aşmasına yardım ettiğine ilişkin endişelerini dile getirdi.

AB Rusya'ya karşı Çin'den yardım istedi! Askeri ürün satışını durdurun - Resim : 1

  • AB tarafı, Pekin'den Rusya'ya yönelik ambargo kapsamındaki ürünlere erişim sağladıkları gerekçesiyle izlemeye aldığı 13 Çinli şirketin ticari faaliyetlerini kontrol etmesini istedi.
  • AB Konseyi Başkanı Charles Michel, zirvenin ardından düzenlenen basın toplantısında, yaptırımların aşılmasında rol oynadığı tespit edilen Çinli şirketlerin listesini muhataplarına ilettiklerini belirterek, "Umarız bu konudaki tavrımız anlaşılır ve Çin gereken tedbirleri alır." dedi.
  • Michel, tedbir alınmaması halinde "üye ülkelerin daha ileri adımlar atmaya karar verebileceğini" vurguladı.

AB Rusya'ya karşı Çin'den yardım istedi! Askeri ürün satışını durdurun - Resim : 2

UKRAYNA'NIN BARIŞ FORMÜLÜNE DESTEK ÇAĞRISI

  • AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de Çin'in Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sonlandırılması için daha aktif rol oynamasını beklediklerini belirterek, "Çin'e Rusya üzerindeki nüfuzunu kullanarak bu saldırgan savaşı durdurmaya ikna etmesi ve Ukrayna'nın barış formülüne destek vermesi için çağrımızı yineledik." ifadesini kullandı.

AB Rusya'ya karşı Çin'den yardım istedi! Askeri ürün satışını durdurun - Resim : 3

  • Rusya'ya öldürücü askeri donanımları sağlamaktan kaçınılması gerektiğini muhataplarına anlattıklarını kaydeden von der Leyen, Moskova'nın AB yaptırımlarını aşmaya yönelik girişimlerinin engellenmesi gerektiğine işaret ettiklerini bildirdi.

AB Rusya'ya karşı Çin'den yardım istedi! Askeri ürün satışını durdurun - Resim : 4

“Affet beni oğlum, affet beni” İsrail: Savaşı bitirmek için 2 şartımız var Binlerce balık kıyıya vurdu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önünde eğildi komşu karıştı!