Europol'ün terör raporu: PKK, Avrupa'da propaganda için para toplamaya devam etti

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı Europol, 'AB terörizm Durumu ve Trendi 2023 Raporu'nda, terör örgütü PKK'nın, Avrupa'da propaganda için para toplamayı sürdürdüğü belirtildi. Söz konusu raporda terör örgütü PKK'nın Avrupa'da çok aktif olduğu, Avrupa'da çok aktif olduğu, idari, istihdam ve finansman amaçları için AB üyesi ülkeleri üs olarak kullandığı ve terör örgütü saflarında savaştıktan sonra geri dönen bu kişilerin, AB üyesi ülkeler açısından tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Europol'ün terör raporu: PKK, Avrupa'da propaganda için para toplamaya devam etti

Avrupa Birliği Polis Teşkitalı Europol'ün yayımladığı 'Avrupa Birliği (AB) Terörizm Durumu ve Trendi 2023 Raporu'nda, terör örgütü PKK'nın, Avrupa'da propaganda için para toplamayı sürdürdüğü belirtildi.

Söz konusu raporda, terör örgütü PKK'nın, Avrupa'da çok aktif olduğu, Avrupa'da çok aktif olduğu, idari, istihdam ve finansman amaçları için AB üyesi ülkeleri üs olarak kullandığı ve terör örgütü saflarında savaştıktan sonra geri dönen bu kişilerin, AB üyesi ülkeler açısından tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Raporda PKK'nın, AB'deki aşırı sol örgütler ve anarşist gruplarla yakın ilişki içerisinde olduğu belirtilerek, bu ilişkiler kapsamında Suriye'de YPG unsurlarının bulunduğu bölgelerde aşırı solcu ve anarşist gruplara silahlı eğitim verildiği ifade edildi.

Fransa Starzburg'da PKK gösterisi
Fransa Starzburg'da PKK gösterisi

TOPLADIKLARI PARALARI YPG'YE GÖNDERDİLER

Raporda YPG'nin Türkiye tarafından PKK'nın uzantısı olarak kabul edildiği ifade edilirken, terör örgütünün AB'de topladığı paraları, Suriye'de YPG militanlarını desteklemek için kullandığı vurgulandı.

PKK'nın "kampanya" adını verdiği para toplama etkinlikleriyle AB topraklarında büyük miktarda fon elde ettiği bildirilirken, 2022'de İtalya'da bir kişinin, Almanya'nın Bremen, Kassel, Leverkusen ve Nuremberg şehirlerinde de 4 kişinin PKK terör örgütü üyeliği sebebiyle gözaltına alındığı aktarılan raporda, terör örgütünün AB içerisinde uyuşturucu ticareti ve kaçakçılık yoluyla gelir elde ettiğine işaret edildi.

ELE BAŞLARININ SERBEST BIRAKILMASI İÇİN LOBİCİLİK YAPIYORLAR

Raporda, AB vatandaşlığı veya oturumu sahibi olan terör örgütü PKK mensuplarının, Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine giderek buralarda silahlı çatışmalara katıldıkları ve tüm bu faaliyetlerin PKK'nın ana organizasyonu tarafından yürütüldüğü belirtilirken, PKK'nın, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ve PKK'nın terör örgütleri listesinden çıkarılması için AB'de lobicilik faaliyetlerinde bulunduğu aktarıldı.

Almanya
Almanya

TERÖR, AVRUPA İÇİN BİR TEHDİT UNSURU

AB üyesi ülkelerde, 2022'de terörün ciddi tehdit oluşturduğu ifade edilen raporda, geçen yıl AB topraklarında planlanan, başarısız olan 12 ve hayata geçirilen 16 terör saldırısından 13'ünün aşırı solcu, 2'sinin radikal, birinin aşırı sağcı gruplar tarafından düzenlendiği kaydedildi.

Geçen yıl 93'ü Fransa, 46'sı İspanya, 30'u Almanya ve 22'si Belçika'da olmak üzere, AB üyesi ülkelerde toplam 380 kişinin terör şüphesiyle gözaltına alındığı, sosyal medya ve internetin, terör propagandası ve zayıf kişilerin terör örgütlerince istihdam edilmesi amaçlı kullanıldığı dile getirildi.

Kaynak: AA

ABD'den Macaristan'a İsveç dayatması Rus turisti öldüren köpekbalığı mumyalanıyor Haberet.com Instagram'da! Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya basınında: NATO üyeliğine kapı kapandı