7.7'lik Kahramanmaraş depremini bilmişti! Frank Hoogerbeets'ten yeni uyarı: 48 saat içinde büyük bir deprem olacak

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ili etkileyen büyük depremi günler öncesinden tahmin eden 'Deprem Kahini' lakaplı gökbilimci Frank Hoogerbeets, 48 saat içinde yeni deprem beklediği yeri açıkladı.

7.7'lik Kahramanmaraş depremini bilmişti! Frank Hoogerbeets'ten yeni uyarı: 48 saat içinde büyük bir deprem olacak

6 Şubat'ta Türkiye'yi yasa boğan depremlerin ardından ünlenen ve kendisini 'Deprem kahini' olarak tanıyan Frank Hoogerbeets'in yaptığı yeni deprem açıklamaları gündem oldu.

Hollanda'da kurucusu olduğu "SSGEOS" isimli araştırma grubu ile çalışmalarını sürdürdüren Hoogerbeets, Pakistan'da büyük bir depremle iddiasını sürdürdü.

'Deprem Kahini' lakaplı gökbilimci Frank Hoogerbeets
'Deprem Kahini' lakaplı gökbilimci Frank Hoogerbeets

SSGEOS tarafından yapılan açıklamada Pakistan'da gelecek 48 saat içinde büyük bir deprem olacağı öne sürüldü. Şubat ayında tüm Türkiye'de yaşanan boğan deprem felaketini mevcut "bilen" Hoogerbeets'in açıklamaları Pakistan'da panik ve korku yarattı.

Türkiye'yi sarsan deprem felaketlerini önceden tahmin eden Hoogerbeets'in tamamen şans eseri bu bulguya eriştiği belirtilmiş ve gerçek bir bilim insanı öne sürülmüştü.

7.7'lik Kahramanmaraş depremini bilmişti! Frank Hoogerbeets'ten yeni uyarı: 48 saat içinde büyük bir deprem olacak - Resim : 2

BÖLGEDE PANİK VE ENDİŞE YAŞANIYOR

Deniz seviyesindeki atmosferde elektrik taramayı inceleyen SSGEOS, olası bir depremin meydana gelebileceğini belirtti.

Kurum, Pakistan'daki fay hattı üzerindeki elektrik arızasının çok yüksek olduğunu öne sürdü.

Pakistan medyası, özellikle bölgede yaşayanlar arasında bir panik yaşandığını da aktardı.

7.7'lik Kahramanmaraş depremini bilmişti! Frank Hoogerbeets'ten yeni uyarı: 48 saat içinde büyük bir deprem olacak - Resim : 3

Pakistan Meteoroloji Dairesi, iddialarla ilgili bir açıklama yapılmadı. Daha önce Pakistan Meteoroloji Dairesi, deprem tahminlerinin resmi bir tabanı olduğunu açıklamış ve benzer iddiaları yalanlamıştı.

Hindistan tablası ile Avrasya tablasının yer aldığı Pakistan, deprem riski yüksek olan ülkeler arasında gösteriliyor.

3 ŞUBAT'TA PAYLAŞIM YAPMIŞTI

Hoogerbeets, depremden üç gün önce (3 Şubat) sosyal medya hesabında paylaşımda bulundu.

7.7'lik Kahramanmaraş depremini bilmişti! Frank Hoogerbeets'ten yeni uyarı: 48 saat içinde büyük bir deprem olacak - Resim : 4

Hoogerbeets, "Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye Lübnan) 7.5 deprem olacaktır" bölgesinde kullanmıştı.

Bu paylaşımdan günler sonra depremin meydana gelmesi sonrasında Hoogerbeets'in takip eden sayıları hızla arttı ve "deprem kahini" lakabı verildi.

Ticaret Bakanı müjdeyi verdi! Katar'dan Türkiye'ye 20 milyar dolarlık dev yatırım 2023 Nobel Tıp Ödülü Kariko ve Weissman kazandı Yunan basınından skandal Megalonisos ifadesi Irak'ta facia! Her saniyesi kameralarda