Afganistan'daki 6.8 büyüklüğündeki deprem canlı yayına yansıdı! Spikerin soğukkanlılığı dikkat çekti

Afganistan'ın Hindikuş bölgesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Pakistan ve Hindistan'ın çeşitli şehirlerinde de hissedilen, ilk belirlemelere göre, en az 12 kişinin hayatını kaybettiği deprem anları canlı yayına yansıdı.

Afganistan'ın Hindikuş bölgesinde 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi'nden yapılan açıklamada, depremin merkez üssünün, Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinin Curm ilçesi olduğu bildirildi.

Afganistan'daki 6.8 büyüklüğündeki deprem canlı yayına yansıdı! Spikerin soğukkanlılığı dikkat çekti - Resim : 1

Açıklamada, depremin yerin 187,6 kilometre derinliğinde gerçekleştiği kaydedildi.

Taliban Hükümeti Sözcüsü Zabihullah Mücahid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ülke genelindeki tüm sağlık merkezlerine hazır olma emri verildi, sarsıntının şiddetli olmasına rağmen şu ana kadar Tahar, Badahşan, Kunduz ve Pencşir vilayetlerinden can kaybıyla ilgili olumsuz bir haber gelmedi" ifadesini kullandı.

Afganistan'daki 6.8 büyüklüğündeki deprem canlı yayına yansıdı! Spikerin soğukkanlılığı dikkat çekti - Resim : 2

DEPREME CANLI YAYINDA YAKALANDI
Ülkedeki depremin canlı yayına yansıdığı anlar sosyal medyada Depreme canlı yayında yakalandı.

n spikerin panik yapmadan işine devam etmesi ise kameralara yansıdı.

Afganistan'ın Pakistan sınırında bulunan Hindu Kush bölgesinde meydana gelen ve en az 6 kişinin hayatını kaybettiği 6.8 büyüklüğündeki depremde100'den fazla kişi de yaralandı.

Afganistan'daki 6.8 büyüklüğündeki deprem canlı yayına yansıdı! Spikerin soğukkanlılığı dikkat çekti - Resim : 3

SPİKER YERİNDEN BİLE KALKMADI
6.8 büyüklüğünde deprem anına ait görüntüler yayınlandı. Görüntülerde haber bülteni sunan spikerin depreme yakalanma anı ve o andaki tutumu kameraya yansıdı. Sarsıntı bitene kadar işine devam eden spiker görenleri şaşkına çevirdi.

DEPREM SIRASINDA YAŞANAN İZDİHAMDAN YARALANDILAR
Deprem, başkent Kabil'in yanı sıra Hindistan, Tacikistan'da da hissedildi. Yetkililer, yaralanmaların çoğunun deprem anındaki panik sırasında yaşanan izdihamlar nedeniyle meydana geldiğini belirtti.

Türkiye'den İsrail'e tepki Yunanistan mayısta genel seçime hazırlanıyor İsveç ve Finlandiya'ya satılan ilk Türk dizisi: Yalı Çapkını! Afganistan’da deprem: Birçok ülkeden hissedildi