5 yıl sonra ilk! Avrupa Birliği'nden Ankara'ya kritik davet

Ankara'ya 5 sene sonra Avrupa Birliği'nden (AB) kritik bir davet geldi. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, 29 Ağustos'ta gerçekleştirilecek Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Gayrıresmi Toplantısı'na katılmak üzere Brüksel'e gitmesi bekleniyor.

5 yıl sonra ilk! Avrupa Birliği'nden Ankara'ya kritik davet
  • Davet ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, "Avrupa Birliği’nin bir diyalog arayışı olarak değerlendiriyoruz" ifadesini kullandı.
  • Keçeli, "Bu adımın ilişkilerimizi çıkmaza sokan 15 Temmuz 2019 tarihli AB Dış İlişkiler Konseyi kararlarının önümüzdeki dönemde tadil edilmesine zemin hazırlamasını umuyoruz" diye konuştu.
  • Keçeli, olumlu yaklaşımın bu toplantıyla sınırlı kalma-ması ve işbirliğinin "sistemli bir zemine" oturması gerektiğini söyleyerek "Vize serbestisi süreci gibi alanlarda diyalogun yeniden işlevsel hale getirilmesi için somut adımlar atılmalı" dedi.
  • Türkiye söz konusu toplantılara en son 2019 yılı Şubat ayında davet edilmişti.
ABD basını: İsrail, siyonizmin sonunu getirecek Almanya'da tren istasyonunda silahlı saldırı! Seçim yarışında büyük fark! Piton, tuvaletini yapan adamın testislerini ısırdı