Komşusundan şikayetçi olan kadın, satılığa çıkardığı evinin balkonuna 'Daha kötü insanlara satılıktır' yazdı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yaşayan kadının, komşusunun yaptığı gürültüden rahatsız olduğu gerekçesiyle dairesine astığı 'Satılık. Alt kattaki kötü insanlardan dolayı daha kötü insanlara satılıktır' yazısı gündem oldu. Kadının alt katında oturan komşusu, söz konusu yazıya çok üzüldüğünü ve psikolojisinin bu durumdan çok etkilendiğine belirtti. Yazıyı mahkeme kararıyla kaldırtan komşu, maddi ve manevi tazminat davası açacağını söyledi.

Abone ol

Tekirdağ'da özel bir firmada çalışan Özge Şeber, Çorlu Zafer Mahallesi'nde 1 yıldır oturduğu sitesindeki dairesini komşularının çıkardığı gürültüler nedeniyle satılığa çıkarma kararı verdi.

5 katlı binanın en üst katında oturan Şeber, geçen mart ayında satılığa çıkardığı dairesinin balkonuna 'Satılık. Alt kattaki kötü insanlardan dolayı daha kötü insanlara satılıktır' yazısı astı. Komşusunun gürültülerinden rahatsız olduğunu ve şikayetini bildirdiği site yönetiminin bu konuya ilişkin herhangi bir şey yapmadığını belirten Şeber, komşularının gecenin ilerleyen saatlerinde yüksek sesle müzik çaldığını ve kahkahalar atarak kendisini sürekli rahatsız ettiğini dile getirdi.

"BU HAKARET DEĞİL, AMACIM FARKINDALIK"

Balkonuna astığı yazı ile ilgili pişman olmadığını ve kişilik haklarını ihlal etmemeye özen gösterdiğini dile getiren Şeber, "Pankarta yazılan hakaret değil, kimseyi deşifre etmiyorum, hedef göstermiyorum. Üzerine alınan alınsın. Burada amaç farkındalık yaratmak, isterim ki diğer insanlar da bir kendine sorsunlar 'Ben o kötü insanlardan biri miyim' desin. Bu konuya maruz kalan insanlar varsa da bundan cesaret alsınlar" ifadelerin kullandı.

MAHKEME KARARIYLA KALDIRILDI

Üst kattaki komşusunun satılık pankartında yazanları gören Arzu Korkmaz, sitede oturduğu 4 yıl boyunca daha önce hiç şikayet edilmediğini ve iddia edilen gibi gürültülere neden olmadığını belirterek "Madem gürültü yapıyorsam neden alt komşum yan komşularım benden şikayetçi değil de sadece üst komşum benden şikayetçi. Asılan yazıyla ilgili çıkan haberler beni ruhsal, psikolojik olarak çok etkiledi. Öyle bir pankartı görmek beni derinden etkiledi ve yaraladı. Ben gerek polise, Cumhuriyet Başsavcılığı'na pankartın indirilmesi şikayette bulundum. Mahkeme kararı ile pankart oradan polis eşliğinde indirildi. Bundan sonra ben davamın peşindeyim, kesinlikle pes etmeyeceğim. Maddi ve manevi tazminatlarımı açacağım. Çevremden çok tepki aldım. İnsanların aklına kötü şüpheler geldi. 'Acaba ne oldu da bu pankartı asıldı' diye etraftan çok duyumlar aldım" diye konuştu.

Diyarbakır'da kan donduran olay: Babasını yaraladı! 3. Sayfa Kayserililer dikkat: Sağanak yağış kenti olumsuz etkiliyor 3. Sayfa Eskişehir'de hayat felç oldu Yerel Haberler Naci Görür uyardı: Tehlike var! Yerel Haberler