Diyarbakır depreminin ardından Prof. Dr. Naci Görür uyarıda bulundu: İki ilde tehlike var!

Diyarbakır'da gece saatlerinde 4,2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çekici açıklama geldi. Söz konusu depremin Elmadere-Çüngüş/Diyarbakır’da 4,2 depremin Bitlis-Zagros bindirme kuşağı üzerinde olduğunu ve Arap Levhasının kuzeye doğru hareketiyle sıkıştığını belirten Görür, iki ili benzer sıkışmalar olabileceği konusunda uyardı.

Abone ol

AFAD'ın duyurduğuna göre saat 01.25'te merkez üssü Diyarbakır'ın Çüngüs ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliğinin 7 kilometre olduğu kaydedildi.

Yaşanan deprem Diyarbakırlıları paniğe sürüklerken, Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çekici bir paylaşım geldi.

Görür, Twitter hesabındaki paylaşımında Elmadere-Çüngüş/Diyarbakır’da 4,2 depremin Bitlis-Zagros bindirme kuşağı üzerinde olduğunu ve bu kuşağın son depremlerde Arap Levhasının kuzeye doğru hareketiyle sıkıştığını belirtti. Görür, benzer sıkışmaların Siirt ve Hakkari bölgelerinde de görülebileceğini ifade etti.

Ayı da olsan sıcaklanınca çayda yüzüyorsun Yerel Haberler Telefon için gittiği evinde... Yerel Haberler İETT otobüsü refüje çıktı Yerel Haberler Arabadan yılan çıkarma operasyonu Yerel Haberler