Antalya'da skandal olay! SMA tedavisi için toplanan paralarla oto galeri açmışlar

Antalya'nın Aksu ilçesinde meydana gelen bir olay insanlık ölmüş dedirtti. SMA Tip-1 hastası Mustafa Yağız G. için toplanan yardım paraları annesi Didem Ayşe G.,'nin iddiasına göre hiç edilmiş. Anne katıldığı bir canlı yayın programında paraların oto galeri ve oto yıkama açmak için kullanıldığını aktardı.

Haberin devamı için tıklayınız

Aksu ilçesinde oturan Didem Ayşe ve Gökhan G. çiftinin 4'üncü çocukları Mustafa, 2018 yılında dünyaya geldi. Çift, 5 ay sonra çocuklarının durumunda şüphelenip, hastaneye başvurdu. Özel hastanede yapılan tetkikler sonucu 9 aylık Mustafa'ya Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 tanısı konuldu. Aile, çocuklarının tedavisi için girişimlere başladı. Bir süre sonra baba Gökhan G., 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından tutuklandı. 4 çocuğuyla bir başına kalan anne Didem ise Mustafa için işinden ayrıldı.

167 BİN DOLAR ŞAHSİ HESAPLARA AKTARILDI
Ailesi, Mustafa Yağız G.'nin yurt dışında tedavi edilebilmesi için gerekli 33 milyon TL'nin toplanabilmesi için Antalya Valiliği'ne müracaat edip, yardım kampanyası başlattı. Valilik hesabında 26 milyon TL toplandı. Ancak aile, yasal izin olmadan bir yardım kampanyası daha başlattı. Yardımseverlerin gönderdiği 167 bin dolar, şahsi hesaplara aktarıldı.