Antalya'da 42 yıl boyunca mimarlık yapan Avni Tekinaslan’ın diploması sahte çıktı

Son günlerde peşpeşe gelen ‘sahte doktor’ haberleri gündemdeki sıcaklığını korurken sahte meslek kollarına bir yenisi eklendi. Antalya’da mimar ve şantiye şefi olarak tam 42 yıl boyunca çalışan Avni Tekinaslan’ın diplomasının sahte olduğu anlaşıldı. Sahte mimardan 'bu kadarına da pes' dedirten bir açıklama geldi. Tekinaslan, "Benim hiçbir mezuniyetim yok. Ama inşaat işinden anlarım. O yüzden şantiyelerde kimse benden şüphe etmedi" dedi.

Abone ol

Sahte mimarlık örneği Antalya Valiliği’ne gelen bir şikâyet dilekçesiyle ortaya çıktı. Avni Tekinaslan isimli kişinin kendisini Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi 1980 yılı mezunu olarak tanıtarak yaklaşık 42 yıl boyunca özel ve kamu projelerinde mimar ve şantiye şefi olarak görev yaptığı ancak diplomasının sahte olduğu ortaya çıktı.

BAŞKA MEZUNUN BİLGİLERİNİ KULLANDI
İlgili birimler, Tekinaslan’ın özel ve kamu projeleri öncesinde ibraz ettiği noter onaylı mezuniyet geçici belgesini Gazi Üniversitesi ile paylaştı. İlk yapılan incelemede; belge suretinin sahte, bazı bilgilerin ise başka bir mezuna ait olduğu tespit edildi. Bunun üzerine üniversite yönetimi de soruşturma başlattı.

SELÇUKLU ESERİNİN RESTORASYONUNDA YER ALDI
Antalya Valiliği soruşturmayı derinleştirerek Tekinaslan’ın nerelerde görev aldığını araştırmaya başladı. Sahte mimar; 2016 yılında Antalya Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün koordine ettiği Selçuklu dönemine ait Av Köşkü’nün ve 2018 yılında yine Selçuklu dönemine ait Antalya Mevlevihanesi’nin restorasyonunda görev almıştı.
Hıdırlık Kulesi ve çevresinde 2021 yılında başlatılan arkeolojik kazılarda da şantiye şefi olarak görev aldığı tespit edildi.

ÖNCE İNKÂR ETTİ
Tekinaslan, Valilik yetkililerinin kendisiyle görüşmesi üzerine gerçeği itiraf etti. Sahte mimarın önce iddiaları inkar ettiği, konunun üniversite birimlerine taşınacağı söylenince diplomasının sahte olduğunu beyan ettiği öğrenildi.

"İNŞAAT İŞLERİNDEN ANLARIM"
Hürriyet’e konuşan sahte mimar Avni Tekinaslan'dan 'bu kadarına da pes' dedirten açıklamalar geldi. Tekinaslan hiçbir mezuniyeti olmadığını itiraf ederek, "Neden böyle bir şey yaptım bilmiyorum. Ama inanın hiçbir projeye imza atmadım. Sadece yürütülen projeleri denetledim. Zaten o projelerde de gerçek mimarlar vardı. Aslında benim hiçbir mezuniyetim yok. Ama inşaat işinden anlarım. Ailemin inşaat işleriyle uğraşıyordum. O yüzden şantiyelerde kimse benden şüphe etmedi. İnsan hayatına zarar verecek hiçbir projede yer almadım. Ailem dahi diplomamın sahte olduğunu bilmiyordu" dedi.

EMEKLİ OLDU
Yaptığından pişmanlık duyduğunu söyleyen Tekinaslan, "Herkese rezil rüsva oldum. Şu an emekliyim ama bundan sonra ne olacak onu da bilmiyorum. Sadece pişmanım ve çok üzgünüm. Sanırım kullanıldım ve bir kenara atıldım. Bundan sonraki hayatımın nasıl şekilleneceğini de hiç bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

ÇOK SAYIDA PROJEDE GÖREV ALMIŞ
Sadece Antalya’da değil Türkiye’nin başka illerinde de mimar olarak görev aldığı belirlenen Tekinaslan'a sahte evrakı nasıl düzenlediği de soruldu. Tekinaslan bunun üzerine, "Uzun süre geçti. Evrakı nereden buldum, nasıl yaptım hatırlamıyorum. Zaten bunun bir önemi de kalmadı" dedi.

BELGELERİ İPTAL EDİLECEK
Antalya Valiliği'nden konuya ilişkin soruşturma açıldığı, Tekinaslan'ın kritik onaylarda imzasının bulunmadığı, iş deneyim belgelerinin iptal edileceğine yönelik açıklama geldi.

Avcılar'da kaza sonrası kaza Yerel Haberler İstanbul'da yağışın da etkisiyle trafik yoğunluğu arttı Yerel Haberler O ilde yürüyüş ve gösterilere yasak Yerel Haberler Müzisyene konser sırasında feci saldırı: Yoğun bakımda Yerel Haberler