Futbolda Siyasi Gece

Hasan Basri Akdemir yazdı...

Hasan Basri Akdemir Yazar hasanbasri@haberet.com

Cumhuriyetin 100. yılında "marka değeri" palavrasıyla, maçın tarihini 6 ay kaydırarak Suudi Arabistan'a kulüp başı 2 buçuk milyon dolarlık para ve bir takım bizim bilmediğimiz ilişkiler için maçı götürdünüz. Suudlarla protokol imzaladınız. İmzaladığınız protokole kulüpler ek isteyince işi elinize yüzünüze bulaştırdınız. Cumhuriyetin 100. yılında Süper Kupa diye yıllardır adlandırdığımız ama asıl adı Cumhurbaşkanlığı Kupası olan kupa maçını oynatamadınız. Lamı Cimi yok. TFF'nin tüm yönetimi derhal istifa etmeli.

"TFF, kendi kafasından mı Suudi Arabistan'a bu maçı götürdü? İlişkilerin normalleşmesi ile, siyaset ile hiç mi alakası yok?" diyenler de sonuna kadar haklıdır. Buna da itirazım yok.

Buraya kadar problem zaten yok. Mutabıkız. Benim merak ettiğim bazı şeyler var. Cumhurbaşkanlığı tarafından açıklamalar yapıldı. Kronolojik olarak durum anlatıldı. Ne yalan söyleyeyim beklediğimin aksine kimse kulüpleri "hassasiyetleri" için suçlamadı da… Rezalet bir TFF ve "para bende kanun benim" diyen bir Suud var. Kimsenin itirazı yok buna.

Peki şunları kim söyledi?

"İstiklal Marşı'nı okutmayacaklar, Türk Bayrağı'nı açtırmayacaklar."

"Atatürk posterini stada almayacaklar."

"Futbolcuların uçaklarını kaldırmayacaklar."

"Suudiler Türk vatandaşlarını Hacca almayacak."

Bunların söylenmesiyle beraber yükselen algı ile neden havalimanına otobüsler kalktı?

İlçe belediyeleri bile seferberlik ilan etti?

Vatan - Millet - Sakarya moduna herkes geçti. AK Parti sözcüsü bile kitlenin hareket alanını kestiremeyerek "benzeşen" tweet attı.

Ben ne olduğunu anlamadım ama bazı şeyleri gördüm.

Ülkemizdeki Atatürk hassasiyetinin bu denli yüksek olmasının gerekli ve önemli olduğu görüşündeyim. Ortak değerimiz olmalı. Birileri bağımsızlığımızı tehlikeye atacak planları bir daha yaptığında "Atatürk ve Cumhuriyet" etrafında birleşebildiğimiz yegane şey.

Gördüğüm şey başka. Daha doğrusu rahatsız olduğum şey başka.

Esat Oktay Yıldıran adı bir ilkokula verilince tepkinin çıktığı kesimleri ve tepkinin cılızlığını gördüm. Dün gece otobüs kaldıranların sessiz kaldıklarını gördüm.

Rezalet TFF, siyasetin karıştığı futbol, Atatürk'ten nemalanmaya çalışanlar falan bunların hepsini doğal karşılarım ama toplumun verdiği haklı tepkinin ikircikli olmasını karşılayamam.

Tüm yazılarını göster