Yıllardır çözülemeyen bilmece! Haramidere vatandaşın sağlığını tehlikeye atıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanı içinde olan Haramidere'deki çevre kirliliği sorunu çözülemiyor. Dereye akan lağım bölge halkının sağlığını tehlikeye atıyor. Tepkili çevre sakinleri, "üzerinin kapatılmasını ya da farklı bir şekilde önlem alınmasını istiyoruz." talebinde bulundu.

Abone ol

Esenyurt'ta fabrikaların ve sanayi işletmelerinin bulunduğu bölgeden geçen Haramidere'den yayılan pis koku ve kirlilik, çevrede yaşayanları rahatsız ediyor.

Çevresindeki işletmelerin atık sularının karıştığı öne sürülen derenin yüzeyinin köpük ve mavi bir tabaka ile kaplandığı görülüyor.

Dere yatağına birleşen bazı kanallardan da dereye siyah renkte sular akıyor.

Haramidere'nin geçtiği noktalarda ikamet edenler ve çevredeki esnafın kirlilik ve kötü koku şikayetleri de aylardır sürüyor.

Dere yatağının bulunduğu mahallenin sakinlerinden Muhammet Atsan, derenin sürekli kötü koku yayarak aktığını belirterek, "Biz mahalle sakinleri olarak çok tedirgin ve rahatsızız. Bu konuyla ilgili bir an evvel tedbir alınmasını istiyoruz. Sıcak havalarda sineklerden ve kokudan geçilmiyor, çok daha kötü oluyor. O nedenle derenin üzerinin kapatılmasını ya da farklı bir şekilde önlem alınmasını istiyoruz." dedi.

Bir başka mahalle sakini Şehabettin Özyakut da derenin özellikle sıcak havalarda rahatsız edici hale geldiğine vurgu yaparak, "Hem pislikten hem kokudan insanlar rahatsız oluyor. Bir de yağmur yağdığında sel ve felaket oluyor. 10 senedir burada yaşıyorum, bu derenin hali hep böyle" şeklinde konuştu.

MHP DE BÖLGE İÇİN İBB'YE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

2022'nin Ekim ayında bölgeye giderek incelemelerde bulunan dönemin MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, Haramidere'ye akan lağım sularını göstererek duruma tepki gösterdi.

Arzu Erdem, "Yine ağır bir lağım kokusu var ve lağım kokusunun sebebi tam şurada gördüğümüz gibi burada dereye karışan ve lağım olduğunu düşündüğümüz yani hangi atıklar atılıyor ne atılıyor belli değil. İşte bakalım normalde dere bu şekilde geliyor, simsiyah tabi bu da temiz değil bu arada ama derenin birleştiği yerde akış var ki bu tamamiyle şuan dayanılmaz halde. Maske taksam herhalde ben dayanamam burada lağım kokusuna." ifadelerini kullandı.

Trabzon'da çift başlı yılan görüntülendi! Yaşam Diyanet il il cuma namazı saatleri Yaşam CUMA HUTBESİ 10 KASIM 2023: Bu haftaki cuma hutbesi konusu nedir? Yaşam Ayetli, hadisli, dualı, bayraklı, anlamlı en özel cuma mesajları Yaşam