Yargılamadan önce dinleyin! Engelli Zehra'dan ders niteliğinde cevap "Asla çocuk istemiyorum"

Farklı tarzı ve gülüşleri ile tanınan sosyal medya fenomeni Zehra İnşallah, engeli olan cücelikten dolayı hayatında yaşadığı zorlukları, yaşadığı mağduriyetleri ve hastalığının getirilerini Sena Cansız'ın sunduğu 'Soramazsın' programında anlattı. Zehra İnşallah, "asla çocuk istemiyorum" dedi. İşte o görüntüler...

Abone ol

Sena Cansız'ın sunuculuğunu yaptığı 'Soramazsın' adlı programa katılan sosyal medya fenomeni Zehra İnşallah, sunucunun 'Çocuk istiyor musun?' sorusuna verdiği cevapla herkesi duygulandırdı. 

Farklı tarzı ve gülüşleri ile tanınan sosyal medya fenomeni Zehra İnşallah, engeli olan cücelikten dolayı hayatında yaşadığı zorlukları, yaşadığı mağduriyetleri ve hastalığının getirilerini Sena Cansız'ın sunduğu 'Soramazsın' programında anlattı.

Zehra, 'Çocuk istiyor musun?' sorusu üzerine verdiği cevapla adeta herkese ders verdi. Sosyal medyada paylaşılan o görüntüler gündem oldu.

Zehra İnşallah, şu sözleri kullandı:

Asla çocuk istemiyorum. Engelli bireylerin çocuk sahibi olmalarına karşı değilim. Öyle bir noktaya geldik ki artık, iki engeli bireyin sağlıklı çocukları olabilir. Tüp bebek yaptıkları müddetçe. Herkese de onu tavsiye ederim. Engelli bireyler, lütfen korunmadan çocuk yapmayın. Eğer bunu kaldırabilecek psikolojileri varsa bireylerin, olabilir. Çocuk dünyaya getirmekten değil, sağlıklı çocuk dünyaya getirmekten bahsediyorum. Lakin ben yine de o çocuğun engelli ebeveyninin olmasını istemeyeceğini tahir ediyorum. Ben ister miydim emin değilim. Çünkü engelli bir çocuğa sahip olmanın ne kadar zor olduğunu babamın ve annemin gözlerinde gördüm. Engelli olmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Bunu tersine çevirdiğimde de eminim çocuğum benim gözümde acı görecektir. Sokağa çıktığımda yaşadığım o travmatik olayları çocuğun da travmatize edebilmesi gibi bir tehlike varken, çocuk elbette bu benim verdiğim eğitimle çok güzel bir şekilde atlatabilir ama neden diğerlerinden daha güçlü olmak zorunda kalsın? Neden diğerlerinden daha anlayışlı daha bilge olmak zorunda kalsın? Ona böyle bir sorumluluk yüklemeye hiç gerek yok. Eminim çok başarılı bir çocuk olur. Ona öğrettiklerimle, onu yetiştirme tarzımla... ama süreçte canı yanar. Bu süreçte yaşayacakları beni de yakar.
Benekli Ayhan kimdir? Benekli Ayhan (Ayhan Koç) neden saldırıya uğradı? Yaşam Bursa'da yürekleri ağızlara getiren ihmal! Minicik bebeğin güvenlikten bihaber yolculuğu kamerada Yaşam Cumhuriyet Bayramı'nda ulaşım ücretsiz olacak Yaşam TEM'de 26 araç birbirine girdi Yaşam