Umre fiyatları 2023 - 2024 belli oldu: Umre kaydı nasıl, nereden yapılır?

Vatandaşların merakla beklediği umre fiyatları belli oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023-2024 umre tur tarihlerini ve umre fiyatlarını açıkladı. Peki, umre kayıtları ne zaman başlıyor? Umre kaydı nasıl yapılır?

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2023-2024 umre fiyatlarını açıkladı. DİB başkanı Ali Erbaş, geçen hafta umre turlarının 15 Ağustos'ta başladığını duyurmuştu. Peki, umre kayıtları ne zaman başlıyor, nasıl, nereden yapılır?

UMRE KAYITLARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2023-2024 Umre Dönemi’nin 15 Ağustos itibariyle başlayacağını duyurdu. Umre kayıtları ise 10 Temmuz Pazartesi tarihinden itibaren başlıyor.

2023-2024 UMRE TURLARI FİYATLARI LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

UMRE KAYDI NASIL YAPILIR?

Umre için Diyanet'in konaklama türlerinden birini seçtikten sonra;

Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Halkbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası ve Türkiye Finans Katılım Bankası bankalarından birini seçip tablolarda görülen 'banka kodu' ile istenen ücreti yatırın. Ardından herhangi bir müftülükte veya www.hac.gov.tr adresinden kayıt yaptırın.

Ardından müftülüklere giderek umre kayıt formunu 2 nüsha halinde doldurun. Şu belgeleri de bu form ile teslim edin;

1. Geçerlilik süresi en az bir (1) yıl olan pasaport,

2. Eşiyle birlikte gidecek olan 45 yaşından küçük kadınlardan; evlenme cüzdanı fotokopisi,

3. 45 yaşından küçük kadınlardan ve 18 yaşından küçük erkeklerden (Kendilerine Suudi Arabistan Konsolosluğundan vize alabilmek için);

a) Birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan; vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı ve evli ise eşinden alacağı muvafakatname,

b) Birinci derece olmayan akrabaları ile gideceklerden; müftülüklerden temin edecekleri örneğe uygun olarak, noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname.

İzmir'de yeniden arabalı vapur seferleri başladı Yaşam İBB'den 402 yeni taksi Gündem AFAD Başkanı: Karadeniz’de bine yakın toprak kayması ve heyelan oldu Yaşam AFAD'tan 11 ile turuncu uyarı! Yaşam