Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Doğu Ekspresi ile 11 bin 611 yolcu seyahat ettiğini açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, tren seferlerine ilginin yoğun olduğunu belirtti. Uraloğlu, "Dönem sonu itibarıyla Doğu Ekspresi'nde 11 bin 611 yolcu seyahat etti. Ankara-Diyarbakır-Ankara Turistik Treni ve Ankara-Tatvan-Ankara Turistik Treni işletilmeye başlanacak" dedi.

Abone ol
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, son 22 yıldır demir yolu sektörüne yapılan yatırımlarla yüksek hızlı ve hızlı demir yolu hatlarını yaygınlaştığını belirtti.
  • Uraloğlu, Doğu Ekspresi'nin sezon seferlerine ilişkin bilgi vererek, "Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde 42, Kars-Ankara yönünde 42 olmak üzere toplam 84 tren sefer yaptı. Dönem sonu itibarıyla bu seferlerde 11 bin 611 yolcu seyahat etti" diye konuştu.
  • Turizm amaçlı işletmeye alınan Turistik Doğu Ekspresi'nin yaklaşık üçer saat durduğu Erzincan, Erzurum, İliç, Divriği ve Sivas'ta yolcuların Anadolu'yu keşfederken bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına hareketlilik getirdiğine dikkati çeken Uraloğlu, bu sayede bölgenin potansiyelinin harekete geçirilmesine de katkı sunulduğunu dile getirdi.
Kehribarın Faydaları Nelerdir? Özellikleri Nedir? Yaşam Ramazan klasiği! Gelen soru akıllara durgunluk verdi Yaşam Çatlayan dış cepheye çamaşır ipiyle önlem! Yaşam GAİN’in sevilen dizisi “Ayak İşleri”nden dördüncü sezon müjdesi! Yaşam