Uçaklarda "çocuksuz alan" dönemi kasım ayında başlıyor

Bir havayolu şirketi uçaklarında "çocuksuz alan" oluşturacağını duyurdu. Buna göre o alandan alınacak biletlerde yetişkin olma şartı aranacak. Kasım ayında başlayacak bu uygulama insanları ikiye böldü. Kimileri bu durumu yerinde bulurken kimileri haksız buluyor. İşte detaylar...

Abone ol

Hollanda merkezli Corendon Havayolları'nın aldığı karar tartışmaya sebep oldu. Uçuşlardaki yeni kuralları kamuoyu ile paylaşan şirket, bazı uçaklarda "çocuksuz alan" uygulamasına geçeceğini duyurdu. 

"SAKİN VE RAHAT BİR UÇUŞ"

Bu alandan sadece yetişkinler bilet alabilecek ve çocukların girmesine izin verilmeyecek. Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre bu alan, uçağın diğer kısımlarından ayrı bir bölgede yer alacak. Şirket, bu hizmetin, "sakin ve rahat bir uçuşa katkıda bulunan korumalı bir ortam yaratacağını" belirtti. 

16 YAŞ SINIRI

16 yaşından küçük çocukların giremeyeceği bu bölge, uçağın ön kısmında yer alacak ve toplam 96 kişilik bir kapasiteye sahip olacak. 

Şirket Amsterdam ile Curaçao arasındaki uçuşlarında bu bölgeyi Kasım ayından itibaren başlatacak. Karar bazı kullanıcıları memnun ederken karardan hoşnut olmayanlar da tepkilerini sosyal medyada dile getirdi.

KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Şirket, uygulama ile ilgili şu ifadelere yer verdi: 

'Uçaktaki bu bölge, çocuksuz seyahat eden yolcular ve sessiz bir ortamda çalışmak isteyen iş seyahatinde olanlar için tasarlanmıştır. Aynı zamanda Sadece Yetişkin bölgesinin devreye girmesi çocuklu ebeveynler için de olumlu bir etki yaratacak. Çocukları ağlıyorsa, diğer yolculardan gelebilecek olası tepkiler konusunda fazla endişelenmelerine gerek kalmayacak.'

GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YİNE TARTIŞMA KONUSU OLMUŞTU

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayılan bir video, tartışmalara sebebiyet vermişti. Söz konusu görüntülerde, bir uçağın içindeki çocuğun yaptığı yaramazlıklar öndeki yolcuları rahatsız etmiş ve yolcu ile anne arasında bir sürtüşmeye neden olmuştu.

Açığa alınmadı ödüllendirildi! Yaşam Engelli bir vatandaş müzikle sakinleştirdi Yaşam Trans kadına yangın söndürme tüpü sıktılar Yaşam Salvator Salih ateş ederek küfürler savurdu! Yaşam