Türkiye'de en çok İngilizce, Korece ve İspanyolca şarkılar dinleniyor

Online dil öğrenme platformu Preply, Spotify'daki verileri analiz ederek Türkiye'nin yabancı dillerde dinlediği müziklere ilişkin bir sonuç ortaya çıkarttı. Bin 899 yabancı şarkıyı dil ve türlerine göre inceleyen araştırmaya göre Türkçeden sonra en çok İngilizce şarkı dinleniyor. Onu Kore ve İspanyolca parçalar takip ediyor.

Abone ol
  • Online dil öğrenme platformu Preply, online müzik platformu Spotify'ın verilerini analiz ederek Türkiye'nin yabancı müzik dinleme trendlerine yönelik bir çalışma yaptı.
  • Bin 899 yabancı şarkıya yönelik yapılan çalışmalara göre Türk dinleyicilerin tercih ettiği 10 yabancı şarkıdan 9'unun İngilizce olduğu görüldü.
  • Araştırmada incelenen 2 bine yakın yabancı şarkı arasında, İspanyolca, Fransızca, Hintçe, Arnavutça, Arapça, Felemenkçe gibi dillerin de listeye girdiğini belirten Preply Avrupa Bölge Müdürü Mustafa Ali Sivişoğlu, “Özellikle pastadan daha az pay alan ve etki alanı daha küçük olan dillerin popülaritesinin arkasında ise kısa video platformlarında dönem dönem trend olan, farklı şarkılarla yapılan dansların olabileceği yönünde bir çıkarımımız oldu. Arnavutça, Hintçe gibi dillerdeki şarkıların dünyanın dört bir yanından ilgi görmesi, bu şarkıların diğer platformlarda da çok dinlenenler arasında girmesine yardımcı oluyor. Türkiye'nin en çok dinlenen yabancı şarkılarının toplamda 13 dilde üretildiğini görüyoruz ki, bu da, Türk dinleyicilerin anlamını bilmeseler dahi evrensel notalara kulak vermeye istekli olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.
A101’den Kaçırılmayacak Elektrikli Moped Fırsatı Yaşam AK Parti Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kimdir? Yaşam Kırklareli'nde kar yağışı etkili oldu Gündem Silivri yarım saatte göle döndü Yaşam