Tüm gece yağdı! İstanbul'da barajlarda son durum ne?

İstanbul'da, kurak geçen yaz mevsiminin ardından geçen sene 11 Kasım'da barajların doluluk miktarı % 16.18'e kadar gerilemişti. Bir buçuk aydır aralıklarla etkili olan yağışın akabinde, 3 gündür mega kentte, şiddetli sağanak etkili oldu. Özellikle geçen gün İstanbul'da karla karışık yağmur gün boyu devam etti. İşte 10 Ocak Çarşamba itibarıyla barajlarda son durum...

Abone ol

Türkiye genelinde etkili olan kurak geçen mevsimler İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde barajları neredeyse boşaltmıştı. Kasım ayının ortalarında başlayan ve aralıklarla süren şiddetli sağanağın akabinde İstanbul'daki barajların doluluklarında artış devam etti.

11 KASIM'DA YÜZDE 16.18'Dİ

İstanbul'da yağmurlu günlerden önce, 11 Kasım Cumartesi günü sabah saatlerinde, barajların doluluk oranı yüzde 16.18'di. Dün sabah bu oran, yüzde 53.63'e çıkmıştı.

DOLULUK ORANI YÜZDE 55'İ GEÇTİ

Üç gündür aralıklarla sağanak yağış alan İstanbul'da, bu sabah barajların doluluk oranı yüzde 55.31 olarak ölçüldü. Başka bir ifadeyle İstanbul'da baraj doluluk oranı 1 günde yüzde 1.7'ye yakın arttı.

BARAJLARDA ARTIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre İstanbul'da bu hafta sağanak yağış sürecek.

Baraj doluluk oranının daha da artacağı belirtiliyor.

İDO, BUDO, Şehir Hatları AŞ iptal edilen vapur-feribot seferlerini duyurdu! Yaşam Mübarek Regaip Kandili ne zaman idrak edilecek? Recep ayının ilk cuma gecesi ne zaman? Yaşam İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu? Yaşam En son ne zaman, nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? Yaşam