Tarsus il olacak mı? Tarsus nerede, hangi ile bağlı?

Tarsus il olacak ilçeler arasında geçiyor mu? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup konuşmasından sonra il sayısı yüze çıkacağı iddia edildi. Ve bazı ilçelerin adı il olacak listesinde geçiyor. Peki, Tarsus il olacak mı? Tarsus nerede, hangi ile bağlı?

Abone ol

Tarsus ilçesi il olacak mı? Devlet Bahçeli'nin sözleri sonrasında 81 olan il sayısının yüze çıkacağı gündeme geldi. Bu haber sonrasında Tarsuslular, ilçelerini il olup olmayacağını merak ediyor. Peki, Tarsus il olacak mı, il sayısı yüze mi çıkacak, hangi ilçeler il olacak?

TARSUS İL OLACAK MI?

Bahçeli'nin konuşmasında söylediği 100 il için adı geçen net bir ilçe adı yok. İlçenin il olabilmesi için; nüfus, mevcut şehirleşme ve ulaşım durumu, hinterlandı, ekonomik çeşitliliği ve eğitim durumu gibi birçok göstergesinin değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun gibi 8 başlıktaki kriterlere uyan yerler il olacak.

TARSUS NEREDE, HANGİ İLE BAĞLI?

Tarsus, Mersin ilinin en doğusundaki ilçesidir. İlçe doğuda Adana, batıda Mersin merkez, kuzeyde Pozantı ve Çamlıyayla, güneyde Akdeniz ile çevrilidir. Tarihte en yaygın Kilikya olarak anılan bölgede bulunan ilçenin Hitit Uygarlığı başta olmak üzere köklü bir uygarlık geçmişi vardır. Sanayi yönünden de Mersin'in Merkez'den sonra en gelişmiş ilçesi Tarsus'tur. 2020 TÜİK verilerine göre toplam nüfusu 346 bin 715.

Elbistan il olacak mı? Elbistan nerede, hangi ile bağlı? Yaşam Polatlı il olacak mı? Polatlı nerede, hangi ile bağlı? Yaşam Ahlat il olacak mı? Ahlat nerede, hangi ile bağlı? Yaşam Gebze il olacak mı? Gebze nerede, hangi ile bağlı? Yaşam