SOSYAL YARDIM ÖDEMELERİ 2024: Yaşlı aylığı, aile destek ödemesi, evde bakım yardımı, engelli aylığı ne kadar oldu?

Sosyal yardım ödemelerine ne kadar zam yapılacak merak ediliyordu. Ocak 2024 ile birlikte sosyal yardım ödemesi alan vatandaşlar, zamlı aylıklar ne zaman yatacak, ne kadar zam yapılacak sorguluyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yapılan zam oranını açıkladı. Peki, aile destek ödemesi, yaşlı aylığı, engelli aylığı ne kadar oldu? Zamlı aylıklar ne zaman hesaplara yatacak?

Abone ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, sosyal yardım ödemelerinde yüzde 50’ye yakın artışa gidildiğini açıkladı. İhtiyaç sahibi ailelere, yardıma muhtaç yaşlı ve belli oranda engelli olan vatandaşlara yapılan aylık sosyal destek ödemeleri 2024 miktarları belli oldu. Peki, zamlı aylıklar ne zaman hesaplara yatacak? Aile destek ödemesi, yaşlı aylığı, engelli aylığı ne kadar oldu?

YAŞLI AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Yaşlı aylığını 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya yükseldi.

ENGELLİ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

Yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlarımızın aylıklarını 1874 liradan 2 bin 797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlarımızın aylıklarını 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya çıkartıyoruz.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR OLDU?

Çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttik. Koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkarıldı.

EVDE BAKIM YARDIMI NE KADAR OLDU?

5 bin 97 lira olan Evde Bakım Yardımı bu yılın ocak-temmuz dönemi için 7 bin 608 lira olacak.

ZAMLI AYLIKLAR NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Şubat ayından itibaren söz konusu aylık ödemelerini artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız.

Tek seferde 6 kuzu birden doğurdu Yaşam Ateş topu şeklindeki gök taşı görenleri tedirgin etti Dünya Turistlerin Ayasofya Camii giriş ücreti 25 Euro oldu! Düzenleme bugün başladı Gündem Batman'da heyelan! Mahsur kalan 15 kişi kurtarıldı Yaşam