Son dakika! Milli Görüş'ün öncü isimlerinden Hasan Damar hayatını kaybetti: Necmettin Erbakan Hoca'nın dava arkadaşıydı

Son dakika haberleri... Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın dava arkadaşı ve Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nın kurucusu Hasan Damar tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Damar'ın vefatı ile ilgili ilk açıklama Dr. Yusuf Zeynelabidin Eğitim ve Gençlik Derneği'nden yapıldı.

Abone ol

Son dakika haberleri... Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nın kurucularından ve Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın dava arkadaşı Hasan Damar hayatını kaybetti.. Tedavi gören Damar'ın cı haberini Dr. Yusuf Zeynelabidin Eğitim ve Gençlik Derneği' duyurdu. Açıklamada; "Derneğimizin Onursal Başkanı değerli büyüğümüz ve dava insanı Hasan Damar ağabeyimiz Hakkın rahmetine kavuştu. Cenabı Allah rahmet eylesin, derecesini âlî eylesin. İslam Alemi’nin başı sağ olsun." denildi.Dernek tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Derneğimizin Onursal Başkanı değerli büyüğümüz ve dava insanı Hasan Damar ağabeyimiz Hakkın rahmetine kavuştu. Cenabı Allah rahmet eylesin, derecesini âlî eylesin. İslam Alemi’nin başı sağ olsun."

2. TURDA RECEP TAYYİP ERDOĞAN'A DESTEK İSTEMİŞTİ

Saadet Partisi hatibi ve Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'nın önde gelen isimlerinden olan Hasan Damar, yayınladığı videoyla cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Recep Tayyip Erdoğan için destek istedi. "Bütün dava kardeşlerimi destek vermeye davet ediyorum." diyen Damar, "Devlet elimizden giderse bir daha bizim devlet kurma şansımız olmayabilir. Bunun endişesini taşıdığım için bunları ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

"KİMSE BENİ KULLANMADI, KULLANAMAZ DA"

Damar'ın sosyal medya hesabından yayınladığı videoda yaptığı açıklamalar şöyle:

"Muhterem dava kardeşlerim. Türkiye'de seçim ikinci tura kaldı. Birinci turda da ifade ettiğim gibi şimdi de cumhurbaşkanına destek vermemiz lazım. Bütün dava kardeşlerime onlara destek vermeye davet ediyorum.

Yıllarca birlikte çalıştığımız dava arkadaşlarımız beni acımasızca eleştirdi. Hatta bazıları o kadar ileriye gitti ki, 'aklın yerinde değildir.'' dediler. Allah'a hamdolsun 50 senedir bu davanın içindeyim hiç kimse beni kullanamadı, kullanamaz da. Benim gayem Allah'ın rızasıdır. Ama bazı geri zekalı arkadaşlar 'Söz onun değildir, yazı onun değildir' diyorlar. Benim aklım, fikrim yerinde."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu IGMG kurucularımızdan Hasan Damar’ın vefatı üzerine bir taziye mesajı yayınladı.

Karamollaoğlu Twitter hesabından “IGMG kurucularımızdan Hasan Damar Beyefendinin vefatını teessürle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.” İfadeleriyle taziyesini bildirdi.

İstanbul’da feci kaza! Yaşam Kılıçkaya Barajı yüzde 100 doluluğa ulaştı Yaşam Bursa’da korkunç olay! Yaşam İzmir Körfezi'nde korkutan uyarı! Su kırmızı ve turuncuya bulandı Yaşam