Son dakika! İstanbullulara Vali Ali Yerlikaya'dan flaş uyarı! Bu gece başlıyor

Son dakika haberleri... İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; bu gece saatlerinden, Perşembe gecesine kadar ilimizde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Lütfen tedbirli olalım" ifadeleri yer aldı.

Abone ol

Son dakika haberleri... Meteoroloji'nin 10 için sarı kodlu uyarı vermesinin ardından bir uyarı da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda mevsim normallerinin üstünde olacak sıcaklıkların hafta ortasından itibaren düşeceği, yağışlı havanın da devam edeceği değerlendirmesi yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük hava tahmin raporuna göre Türkiye genelinde yağışlı hava bu hafta da sürecek. Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında devam edem hava sıcaklıklarının perşembe ve cuma günleri azalarak mevsim normalleri altına düşmesi tahmin ediliyor. MGM, cumartesi gününden itibaren hava sıcaklıkların tekrar yükseleceği değerlendirmesinde bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde, diğer şehirlerde normalleri civarında olması tahmin ediliyor.

10 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
Meteoroloji'nin 'sarı' kodla uyardığı 10 ilde gök gürültülü sağanak bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bir uyarı da İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan geldi. Vali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre; bu gece saatlerinden, Perşembe gecesine kadar ilimizde kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Lütfen tedbirli olalım"

Şevval orucu nedir, nasıl tutulur? Yaşam FETÖ ile mücadele devam ediyor Yaşam Naci Görür'den iç rahatlatan haber Gündem Sağlık Bakanlığı kura sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? Yaşam