Sokak röportajında Türkiye Cumhuriyeti hakkında skandal sözler söylemişti! O şüpheli ve arkadaşı tutuklandı

İstanbul Bakırköy'de bir sokak röportajında skandal bir olay yaşandı. İki kişi Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alarak "Bu devlet teröristtir" ifadelerini kullandı. Güvenlik Büro Amirliği ekipleri Bestamin T. ve Sami Yusuf G. olduğu öğrenilen şüpheliler gözaltına aldı. Şahıslar daha sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Abone ol

Türkiye'nin konuştuğu olay dün İstanbul Bakırköy'de yaşandı. 83 milyon şehitlerine ağlarken, sokak röportajında skandal ifadeler kullanan iki genç, büyük tepki aldı. Öyle ki İstanbul Bakırköy Meydanı'nda dün öğle saatlerinde bir sokak röportajı yapıldı.

Bir şahsın 'Bu devlet teröristtir' cümlesini kurduğu anlar, herkesin tepkisi aldı. Cümleyi ısrarla savunan gencin yanındaki arkadaşının da kendisine destek verdiği anlar kameralara yansıdı.

GÖZALTINA ALINDI

Güvenlik Büro Amirliği ekipleri, görüntüler üzerine düğmeye bastı. O röportaja ilişkin isimlerinin Bestamin T. ve Sami Yusuf G. olduğu öğrenilen iki şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslar Bakırköy Adliyesi'ne getirildi.

Şüpheliler, buradaki işlemlerinin ardından Cumhurbaşkanı'na Hakaret, Halkı Kin ve Düşmanlığa Alanen Tahrik Etme suçlarından tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik 2 şüphelinin de tutuklanmasına karar verdi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: GEREĞİ YAPILDI

Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef alan Bestamin T. ve Sami Yusuf G.'nin gözaltına alınmasıyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzce Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda dijital platformlarda yayınlanmak üzere çekim yapan, Ordumuz ve Askerlerimiz aleyhinde söylemlerde bulunarak hakaret eden B.T., S.Y.G., N.K. ve F.G. isimli şüpheliler yakalandı ve adli makamlara sevk edildi. Emniyet ve Jandarma Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlıklarımızca; Kahraman Ordumuza, Askerimize dil uzatan, hakaret eden hesap hakkında inceleme başlatıldı. Halkımızın arasına nifak tohumları ekmeye çalışan, terörü öven, milli ve manevi değerlerimize hakaret edenler hukuk önünde hesap vermeye devam edecek" ifadeleri kullanıldı.

S.Gökçen'de 2. pistle ilgili tüm bilinmeyenler Gündem Yılbaşı tatili ne zaman, kaç gün? 1 Ocak Pazartesi günü resmi tatil mi, okul var mı? Yaşam Evsel atıkların göle ulaşması engelleniyor! Atık tutucu bariyerler yerleştirildi Yaşam Regaip Kandili ne zaman 2024? Regaip Kandili önemi nedir? Yaşam