Sirrokümülüs bulutu nedir, ne anlama gelir?

Sirrokümülüs bulutları, yüksek seviyede bulunan bulut çeşididir. Gökyüzünde görüntüsü ile dikkat çeken Sirrokümülüs bulutları, merak uyandırıyor. Peki, Sirrokümülüs bulutu nedir, ne anlama gelir, peşinden ne getirir?

Abone ol

Bulut çeşitleri arasında Sirrokümülüs, görüntüsü ile ayırt edilir. Yüksek irtifada bulunan bu bulutların görüntüleri, gökyüzüne güzel bir hava verir. Diğer yandan sirrokümülüs bulutu oluşumunun ne gibi olayların habercisi olduğu merak ediliyor. Peki, sirrokümülüs bulut nedir, ne anlama gelir? İşte sirrokümülüs bulutuna dair bilgiler...

SİRROKÜMÜLÜS BULUTLARI NEDİR?

Sirrokümülüs bulutları ortalama olarak 5-12 km arası irtifada bulunur. Buz kristalleri ve soğuk su damlacıklarından oluşmuştur. Bu küçük, beyaz renkli bulut çeşidi "bulutsular" olarak adlandırılıyor. Sirrokümülüs'ün bulut parçaları altokümülüs ve stratokümülüsünkinden çok daha küçüktür ve genellikle tahıla benzer.

Sirrokümülüs bulut çeşidi hem nadir hem de nispeten kısa ömürlüler. En çok kış aylarında ortaya çıkıyorlar veya havanın açık ancak soğuk olduğu zamanlarda görülüyorlar.

SİRROKÜMÜLÜS BULUTLARI NE ANLAMA GELİR?

Sirrokümülüs bulutları birçok hava olayının habercisi olabilir. Konveksiyon olaylarını önceden haber verebileceği gibi, öğleden sonra ve akşam orajlı bir hava kütlesinin habercisi olabilir. Ayrıca sirrokümülüs eğer batıdan gelirse sıcak cephe habercisidir ve 18-36 saat içerisinde yağış başlayacaktır.

SİRROKÜMÜLÜS NE GETİRİR?

Cirrocumulus bulutları, kum tanecikleri gibi veya küçük dalgalar halinde, küçük gruplardan meydana gelmiş ince, beyaz ve gölgesiz bulut oluşumudur. Bu bulutlar oluştuktan sonraki ertesi gün genelde yağış gözlemlenir.

Nevruz nedir, Nevruz bayramı ne zaman kutlanır? Yaşam 22 Şubat Çarşamba Müge Anlı ile Tatlı Sert canlı yayını! Yaşam Deprem bölgesinde bugün hava durumu nasıl? Yaşam 22 Şubat Çarşamba AFAD - Kandilli Rasathanesi son depremler Yaşam