Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekilişi ne zaman yapılacak, sonuçları ne zaman belli olacak?

Sağlık Bakanlığı 8 bin işçi alımı kura çekilişi heyecanla bekleniyor. Binlerce aday, başvurularını İŞKUR üzerinden 23-27 Şubat tarihlerinde yapmıştı. Çoğunluğu temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi olmak üzere farklı kadrolara girmek için adaylar, yhgm.gov.tr adresini sürekli ziyaret ediyor. Peki, Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman yapılacak, sonuçlar ne zaman bell olacak? Kura çekilişi sonuçları nasıl öğrenilir? İşte detaylar...

Abone ol

Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekiliş tarihleri, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü resmi sitesinden (yhgm.gov.tr) duyuruldu. Sağlık Bakanlığına KPSS puanı ile alınacak 27 bin personelin atama sonuçlarının belli olması sonrasında işçi alımı kura çekimi ertelenmek zorunda kaldı. Peki, Sağlık Bakanlığı kura çekimi ne zaman yapılacak? Kura sonuçları ne zaman, nereden açıklanacak?

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK? 

ÖSYM’nin 27.000 personel alımı ile ilgili yerleştirme sonuçları 4 Mart 2024 tarihinde açıklanmıştı. Bu nedenle 18-19 Mart olarak açıklanan kura çekilişi ertelendi. Sağlık Bakanlığı işçi alımı kura çekilişi 3-4 Nisan 2024 tarihinde yapılacak. Kura çekiminde asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday belirlenecek. Atamalar, sınava tabi tutulmaksızın noter kura ile yapılacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Sağlık Bakanlığı kura çekilişi Ankara'da canlı yayında noter huzurunda yapılacak. Kura çekilişi, bakanlığın Youtube kanalından canlı takip edilebilecek. Kura sonuçlarının kura çekilişi sonrasında belli olması ve sisteme girilmesi bekleniyor.

KURA SONUÇLARI NASIL, NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, asıl ve yedek adaylara ilişkin listeler, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler ile diğer her türlü duyurular Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek.

Down sendromlu çocuğun 'servis' dramı Yaşam Bingöl'de yolcu otobüsü devrildi Yaşam Sarkıntılık yapan adamı evire çevire dövdü Yaşam Erzurumlu kadına Acun da kayıtsız kalamadı Yaşam