Ramazan orucu ne zaman, hangi gün başlıyor?

Ramazan başlangıç tarihi merak ediliyor. Mübarek Ramazan ayına günler kaldı. Vatandaşlar, ilk sahura hangi gün, saat kaçta kalkacaklarını, ilk iftar saat kaçta açılacak araştırıyor. Diyanet, 2023 Ramazan imsakiyesini il il yayımlandı. Peki, Ramazan orucu ne zaman, hangi gün başlıyor? İşte 2023 Diyanet il il Ramazan imsakiyesi...

Abone ol

Oruç ayı Ramazan'ın başlamasına çok az kaldı. Vatandaşlar, iftar ve sahur için hazırlıklarını sürdürüyor. İbadetin kat kat değerli olduğu Ramazan ayında ilk oruç için saat kaçta sahura kalkılacak, ilk iftar vakti saat kaçta merak ediliyor. Peki, Ramazan ne zaman başlıyor? İlk oruç hangi gün tutulacak? Diyanet 2023 il il Ramazan imsakiyesi haberimizde.

RAMAZAN ORUCU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Diyanet’in dini günler takvimine göre, ilk oruç bu yıl 23 Mart Perşembe günü tutulacak. Oruç ibadetini gerçekleştirecekler, 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece ilk sahura kalkacak.

2023 İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ

Diyanet, il il Ramazan imsakiyesini yayımlandı. Buna göre Ankara'da ilk imsak vakti 05.17'de giriyor. İlk iftar vakti ise 19.10'da. İstanbul'da ise ilk imsak vakti 05.31 iken ilk iftar vakti 19.25. İzmir'de ilk imsak vakti 05.42 iken orucun açılacağı iftar vakti 19.33.

DİYANET İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bugün Müge Anlı'da neler olacak? CANLI İZLE Yaşam Adıyaman Valiliği'nden çocuk kaçırıldı iddialarına yalanlama Gündem Şanlıurfa'da üç ilçede eğitime bir gün ara Yaşam Toprak kayması sonucu istinat duvarı çöktü Yaşam