Ramazan'a kaç gün kaldı?

Ramazan ayı başlangıcı, Berat Kandili sonrasında araştırılmaya başlandı. Ramazan ayının müjdeleyicisi olarak adlandırılan Berat Kandili, dualar ve ibadetler ile idrak edildi. On bir ayın sultanı Ramazan 2023 takvimi Diyanet tarafından açıklandı. Peki, Ramazan ne zaman başlıyor, kaç gün kaldı? İlk oruç hangi gün tutulacak?

Abone ol

On bir ayın sultanı Ramazan ayı heyecanla bekleniyor. Ramazan ayının müjdeleyicisi olan Berat Kandili, Şaban ayının 15. gecesi idrak edildi. Diyanet, Ramazan ayı ne zaman, ilk oruç hangi gün tutulacak cevap verdi ve 2023 Ramazan imsakiyesini yayımladı. İşte Ramazan ayı başlangıcı tarihi...

RAMAZAN NE ZAMAN BAŞLIYOR?

2023 dini günler takvimine göre Ramazan ayı 23 Mart 2023 Perşembe günü başlayacak.

22 Mart Çarşamba ise yatsı namazı ile birlikte ilk teravih namazı eda edilecek. 22 Mart'ı 23 Mart Perşembe'ye bağlayan gece ise ilk sahura kalkılacak.

KADİR GECESİ 2023 NE ZAMAN?

Bin aydan daha hayırlı olan, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, Ramazan ayının 26'sını 27'sine bağlayan gece idrak edilecek. Buna göre 2023 yılında Kadir Gecesi 17 Nisan 2023 Pazartesi gününe denk geliyor.

RAMAZAN İMSAKİYESİ

Diyanet, Ramazan 2023 imsakiyesini il il hazırladı. Aşağıdaki linkte açılan sayfada il ve ilçe seçimi yaparak yaşadığınız bölgeye ait 2023 imsakiyesini görebilirsiniz.

DİYANET İL İL 2023 RAMAZAN İMSAKİYESİ için tıklayınız

Bağcılar'da o binada oturanlar ne yapacaklarını şaşırdı! Yaşam En son ne zaman, nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Yaşam Zehir tacirlerine geçit yok! Yaşam "Uzaylılar var ABD hükümeti saklıyor" Dünya