Diyanet il il Ramazan imsakiyesi, imsak ve iftar vakti

Ramazan ayına nihayet kavuştuk. On bir ayın sultanı Ramazan'da ilk oruç 23 Mart Perşembe yani yarın tutulacak. Bu akşam yatsı namazı sonrasında teravih namazı kılınacak. Vatandaşlar, yarın tutulacak ilk oruç için ilk sahur vakti, ilk iftar vakti saat kaçta merak ediyor. İşte Diyanet 2023 Ramazan imsakiyesi, il il imsak vakti, iftar vakti...

Abone ol

Diyanet, 2023 Ramazan imsakiyesi yayımlandı. Ve imsakiye ile sahur ne zaman, iftar saat kaçta belli oldu. Vatandaşlar, bu gece kalkılacak sahur ve yarın tutulacak oruç ile birlikte iftar menüleri hazırlıklarını sürdürüyor. Peki, ilk sahur saat kaçta? İlk iftar saati kaçta? İşte Diyanet il il Ramazan imsakiyesi 2023...

DİYANET İL İL RAMAZAN İMSAKİYESİ 2023

İmsak vakti, oruca başlama vaktini ifade ederken iftar vakti (akşam namazı vakti) orucun sona erdiği zamandır. “Sahur yemeği yiyin. Çünkü sahur yemeğinde bereket vardır” ( Müslim ) buyurarak sahur yapmanın önemini bize anlatmıştır. Aşağıdaki bağlantıdan il ve ilçe seçimi yaparak bulunduğunuz yerdeki imsak ve iftar vakitlerini öğrenebilirsiniz.

RAMAZAN İMSAKİYESİ 2023 İÇİN TIKLAYINIZ

Hz. Peygamber (sav) “İnsanların acele etmeleri gereken en hayırlı iş iftardır” şeklinde buyurmuştur.

"(Ramazan gecelerinde) şafağın aydınlığını gecenin karanlığından ayırt edinceye (tan yeri ağarıncaya/fecr-i sâdığa) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar (yiyip içmeden, cinsel ilişkide bulunmadan) orucu tamamlayın.” (Bakara, 2/187)

SAHUR DUASI

Peygamber Efendimiz sahur zamanı şöyle dua ederdi. “Ey bu gecenin ve biraz sonra olacak sahurun Rabbi oIan Yüce Allah’ımız.. Bizi iftara ulaştırırken günahlarımızdan da temizlenmiş olarak orucumuzu açmayı nasip eyle. Amin”

İFTAR DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU

"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

İFTAR DUASI TÜRKÇE MEALİ

Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"

İstanbul iftar vakti - İstanbul sahur vakti saat kaçta? Yaşam Mukabele hangi kanalda, saat kaçta başlıyor? Yaşam İstanbul belediye belediye iftar çadırları nerede? Yaşam Uzman isimden 2 şehre deprem uyarısı Gündem