Polis Akademisi sınav giriş belgesi yayımlandı! 30. dönem POMEM sınav giriş yeri nasıl öğrenilir, sınav ne zaman?

Polis Akademisi, 30. dönem POMEM adaylarının sınav giriş belgesini yayımladı. Adaylar, POMEM giriş sınavı öncesinde ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavına girecek. Peki, POMEM sınav giriş yeri nasıl öğrenilir? Polis Akademisi sınavı ne zaman?

Abone ol

30. dönem POMEM için başvuran adayların sınav giriş yerleri açıklandı. Ön başvuruları kabul edilen adaylar, istenilen belgeleri şahsen teslim edecek, ön sağlık kontrolünden geçtikten sonra fiziki yeterlilik sınavına girecek. İşte POMEM sınav giriş belgesi sorgulama detayları...

30. DÖNEM POMEM SINAV GİRİŞ YERİ VE ZAMANI NASIL ÖĞRENİLİR?

30. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, Aday Değerlendirme ve Seçme Sınavı Müracaat Kabul, Ön Sağlık Kontrolü ve Fiziki Yeterlilik Sınavı aşamasına katılacak olan adaylar Sınav Merkezlerini, T.C. Kimlik Numaraları ve e-Devlet şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgulayarak öğrenecekler.

POMEM SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖN SAĞLIK KONTROLÜ

Adaylar, POMEM sınavlarına girmeden önce sağlık kontrolünde geçiyor. Sınavlara katılabilmesi için adayın, komisyondan “Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olur” kararı alması gerekiyor.

Sağlık Bilgi Formu için tıklayınız.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI

Ön sağlık kontrolünde geçen adaylar, fiziki yeterlik sınavı için parkura alınır. Bu sınavdan geçmek için yüz tam puan üzerinden en az altmış puan almak gerekiyor. Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar mülakat sınavına alınır.

Fiziki Yeterlilik Parkur Dilekçesi için tıklayınız.

Geçen dönemlerden POMEM fiziki yeterlilik parkuru örneği

Aday Seçme ve Değerlendirme Kılavuzu için tıklayınız.
 

Hedef KIZILELMA belgeseli 2. bölümü geliyor Yaşam 15 Temmuz'da ücretsiz sefer yapacak hatlar belli oldu Gündem Seyahatsever projesinin tarihi belli oldu Gündem Muharrem İnce'nin kilo verdiği son hali korkuttu Siyaset