Perseid meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek?

Perseid meteor yağmuru tarihi merak ediliyor. Meteorlarında en görkemli gösterilerinden biri sayılan Perseid meteor yağmuru merakla bekleniyor. Peki, Perseid meteor yağmuru ne zaman, Türkiye'den görülecek mi?

Abone ol

Perseid meteor yağmuru, her yıl aynı dönemde gözlemleniyor. Gerçekleşecek bu gökyüzü olayını kaçırmak istemeyenler "Perseid meteor yağmuru ne zaman, saat kaçta olacak?" merak ediyor. Peki, Perseid meteor yağmuru Türkiye'den görülecek mi?

PERSEİD METEOR YAĞMURU NEDİR?

İnsanlığın eski çağlardan beri kayıt altına aldığı Perseid meteor yağmurunun hikayesi, Güneş etrafındaki yörüngesinde seyreden ve 1992'de Dünya'nın yakınlarından geçen Swift-Tuttle isimli kuyruklu yıldızın geride bıraktıklarına dayanıyor.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Perseid meteor yağmuru, dünyanın hangi bölgesinde olursanız olun 11, 12, 13 Ağustos'ta en yüksek sayıda meteor üretecek.

PERSEİD METEOR YAĞMURU TÜRKİYE'DEN GÖRÜLECEK Mİ?

Perseid Meteor Yağmuru Türkiye'den görülebilecek. Bunun için özellikle şehir ışığından uzak, karanlık alanların tercih edilmesi gerekiyor. Türkiye'den görülecek saatler ise 12 Ağustos 23.40 ile 13 Ağustos 04.00.

Kağıtta levrek nasıl yapılır, neler gerekli? Yaşam Milas yangını sabotaj mı? Çıkış anı saniye saniye görüntülendi Yaşam İsale hattı bomba gibi patladı! Yaşam Berber ve down sendromlu çocuğun kahkaha dolu anları! Dünya