PAK Polis Arama Kurtarma nedir, nasıl olunur?

PAK Polis Arama Kurtarma, deprem felaketi ile gündeme gelen konulardan birisi. Polis Arama Kurtarma, 2021 yılında faaliyete girdi. AFAD'ın uzman ekiplerinden eğitim alan PAK, Kahramanmaraş depreminde arama kurtarmada görev alıyor. Peki, PAK nedir? Polis Arama Kurtarma nasıl olunur? Polis Arama Kurtarma şartları neler?

Abone ol

Asrın felaketi olan Kahramanmaraş merkezli deprem, on ilimizde büyük hasara yol açtı. Altıncı günde arama kurtarma çalışmaları devam ediliyor. Deprem bölgesindeki ekiplerden biri de PAK. Depremle birlikte gündeme gelen PAK merak ediliyor ve Polis Arama Kurtarma nasıl olunur merak ediliyor. İşte PAK Polis Arama Kurtarma hakkındaki bilgiler, şartlar...

PAK POLİS ARAMA KURTARMA NEDİR?

Polis Arama Kurtarma (PAK) Ekipleri, Elazığ depreminin ardından İçişleri Bakanlığının talimatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde afet ve acil durumlarda görevlendirilmek ve arama kurtarma kapasitesini arttırmak üzere 4 Şubat 2020 tarihinde kuruldu.

Polis Arama Kurtarma (PAK) Polis teşkilatı bünyesinde afet zamanlarında arama kurtarma faaliyetlerini yürütecek polislerdir. 2021 yılında faaliyete başlayan Polis Arama Kurtarma (PAK), muhtemel afet dönemlerinde AFAD koordinesinde yapılacak olan arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak ve afetzede vatandaşlara destek vermek amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı bir birim olarak kurulmuştur.

POLİS ARAMA KURTARMA (PAK) NASIL OLUNUR?

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada Polis Arama Kurtarma (PAK)‘a dışarından polis alımı olmayacak. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde alınacak polislere PAK içinde eğitim verilecek. Polis Arama Kurtarma Teşkilatı bünyesinde görev yapacak personeller oluşturulacak. Polis Arama Kurtarma (PAK) için polis alımı olmayacak.

Gönüllülük esasına dayalı, genç dinamik, psikolojik ve fiziki yeterliliği olan personelden oluşan Pak ekipleri, AFAD ile koordineli şekilde 6-8 haftalık dönemlerde Kentsel Arama ve Kurtarma Temel Eğitimi, Dağcılık Kış Temel Eğitimi ve Çığda Arama Kurtarma Eğitimlerinden geçiriliyor.

Miraç Kandili ne zaman? Yaşam Deprem bölgesinde bugün hava durumu nasıl? Yaşam Tetik tek başına 15 can kurtardı Yaşam E-devletten hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? Yaşam