Oy kullanmama cezası ne kadar 2024? 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmama cezası kaç TL?

Oy kullanmama cezası, yerel seçimin yapıldığı bugün vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Oy kullanmama cezası, 298 sayılı kanunda belirtildiği gibi YSK tarafından belirleniyor. Peki, 2024 oy kullanmama cezası ne kadar, kaç TL?

Abone ol

Oy kullanmazsak ne olur, cezası var mı? Türkiye, bugün yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gidiyor. Sabah 07.00'de başlayan oy verme işlemi sürüyor. Seçim sonuçları heyecanla beklenirken "Oy kullanmama cezası ne kadar?" merak ediliyor. Peki, YSK, 298 sayılı kanuna göre 2024 yerel seçimde oy kullanmama cezasını açıkladı mı? 

OY KULLANMAMA CEZASI VAR MI?

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesine göre, seçimlerde oy kullanmak yasal bir zorunluluktur. Bir vatandaşın, seçme hakkını kullanması zorunludur, YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanmaktadır. Her bireyin vatandaşlık görevi olan oy kullanmanın kullanılmadığında cezası YSK tarafından belirlenir.

OY KULLANMAMA CEZASI NE KADAR?

Oy kullanmama cezası YSK tarafından açıklanıyor. Geçen yıl yapılan seçimde oy kullanmama cezası 300 TL olarak açıklanmıştı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde oy kullanmama cezası ne kadar olacak YSK tarafından henüz açıklanmadı. 

Seçim günü oy kullanmama durumunda seçmene verilecek idari para cezası dışında, seçmene herhangi bir ceza uygulanmaz veya herhangi bir yasal sorumluluk doğmaz.

Oy verme saat kaçta bitiyor? Yaşam Samsun seçim sonuçları 31 Mart 2024 Yaşam Rize seçim sonuçları 31 Mart 2024 Yaşam Sakarya seçim sonuçları 31 Mart 2024 Yaşam