Oy kullanmak zorunlu mu?

14 Mayıs Pazar günü tüm yurtta oylar kullanılacak. 60 milyonun üzerinde vatandaş, sandıklara gidecek. 13. Cumhurbaşkanı ve 28. dönem Milletvekili verilen oylar ile belirlenecek. Peki, oy kullanmak zorunlu mu? 2023 oy kullanmama cezası ne kadar?

Abone ol

Seçime az bir zaman kala oy kullanmak ile bazı bilgiler araştırılıyor. Vatandaşlar, 14 Mayıs Pazar günü sandık başına gidecek ve Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi için oylarını kullanacak. Oy kullanmak istemeyen vatandaşlar, oy kullanmak zorunlu mu, oy kullanmama cezası ne kadar merak ediyor. İşte YSK'den oy kullanmamaya dair açıklamalar...

OY KULLANMAK ZORUNLU MU?

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesine göre, seçimlerde oy kullanmak yasal bir zorunluluktur. YSK tarafından oy kullanmanın gerçekleşmediği durumda cezai işlem uygulanmaktadır. Oy kullanılmadığı takdirde verilecek ceza ise YSK tarafından belirlenmektedir.

OY KULLANMAMA CEZASI 2023 NE KADAR?

Önceki seçimlerde oy kullanmama cezası 22 TL olarak belirlenmişti. 14 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimlerinde ise oy kullanmama cezasının ne kadar olacağı henüz belirlenmedi. YSK tarafından alınacak karar açıklandığında haberimizde olacak.

'Tayyip size fazla yüz verdi defolun bu ülkeden' diyerek başörtülü kadına saldırdılar Yaşam 27 düzensiz göçmen yakalandı Yaşam Cumhurbaşkanı Erdoğan Necat Nasıroğlu Külliyesi'nin açılışını gerçekleştirdi Yaşam Topal Osman kimdir, nasıl öldü? Neden iade-i itibar isteniyor? Yaşam