AK Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Osman Zolan kimdir?

Osman Zolan, AK Parti tarafından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösterildi. Osman Zolan, son iki dönemdir Denizli BB Başkanı olarak görev yapıyor. Peki, Osman Zolan kimdir, kaç yaşında, nereli?

Abone ol

AK Parti, 31 Mart yerel seçimleri için belediye başkan adaylarını açıkladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile yola devam denildi ve bir kez daha aday gösterildi. Enerji Kentleri Birliği Başkanı da olan Osman Zolan'a dair bilgiler merak ediliyor. İşte Osman Zolan hayatı ve kariyeri...

OSMAN ZOLAN KİMDİR?

Osman Zolan, 1964 yılında Denizli’nin Tavas İlçesi’nde doğdu. İlk öğrenimini Tavas-Garipköy'de, orta ve lise eğitimini ise Isparta - Gönen Öğretmen Lisesi’nde yaptı.

Akademik eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamlayan Başkan Zolan, Denizli Barosu'na kayıtlı olarak avukatlık yaptı. Bu dönemde sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak görev yaptı.

28 Mart 2004 Yerel Seçimleri'nde Denizli Belediye Meclis üyeliğine seçilen Başkan Zolan, 2004 ile 2011 yılları arasında Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

16 Mart 2011 tarihinde Denizli Belediye Başkanlığı görevine seçilen Başkan Zolan, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019 tarihlerinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Denizli halkının tam desteğini alarak Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

13 Haziran 2019 tarihinde Enerji Kentleri Birliği Başkanlığına da seçilen Başkan Zolan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

AK Parti Çorum Belediye Başkanı adayı Halil İbrahim Aşgın kimdir? Yaşam Paraşütüne bağladığı masada kahvaltı yaptı Gündem 'Ramazan Hoca'nın cenazesi Diyarbakır Ulu Camii'ne getirildi Gündem Sevgililer Günü, hafta sonu için otel rezervasyonlarını artırdı Yaşam