Osman Cevdet Akçay kimdir, kaç yaşında, nereli? MB Başkan yardımcısı olan Osman Cevdet Akçay hakkındaki bilgiler

Osman Cevdet Akçay, Merkez Bankası Başkan yardımcılığına getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan karar sonrasında Osman Cevdet Akçay'a dair bilgiler merak konusu oldu. Peki, Osman Cevdet Akçay kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Abone ol

Merkez Bankası Başkan yardımcıları değişti ve yeni başkan yardımcılarından biri de Osman Cevdet Akçay oldu. Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan isim, "Osman Cevdet Akçay kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?" soruları ile araştırılan isimleri arasında yer alıyor. İşte Osman Cevdet Akçay hakkındaki bilgiler...

OSMAN CEVDET AKÇAY KİMDİR?

1961 yılında Trabzon’da dünyaya gelen Osman Cevdet Akçay 62 yaşındadır. Kendini ‘Trabzonlu’ olarak tanımlayan Cevdet Akçay’ın çocukluğu Trabzon’da geçmiştir. Öğrencileri ise Cevdet Akçay’ı motosikletli ‘profesör’ olarak niteliyor. Ailesinin İstanbul’a gelme sebebi ise onun zekasıymış. İstanbul’a 10 yaşında gelen Akçay, orta ve lise öğrenimini Robert Koleji’nde tamamladı.

Boğaziçi Üniversitesi, Ekonomi mezunu olan Akçay, New York City University Graduate School and University Center'dan M.Phil ve Ph.D derecelerini aldı.

2001 yılında Koç Üniversitesi’nde ekonomi alanında dersler vermeye başlayan Osman Cevdet Akçay, bu görevini 2009 yılına kadar yürütmüştür.

Akçay, Koç Finansal Hizmetler ve Yapı Kredi de başekonomist olarak 1 Mayıs 2018'e kadar Ekonomik Araştırmalar Bölümü'nün başında bulundu. Araştırma ve yayın alanları döviz kuru belirlenme ve borç dinamikleri, dezenflasyon olup bu konulardaki çalışmaları ağırlıklı olarak Türkiye özeline yöneliktir. Şu anda yurt içi ve yurt dışı yatırımcılara ekonomi üzerinde yol göstermektedir.

Yeni Merkez Bankası başkanı olan Fatih Karahan hakkındaki bilgiler Yaşam Merkez Bankası başkan yardımcılığına getirilen Hatice Karahan hakkındaki bilgiler Yaşam Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Yaşam Bugün Cuma namazı saat kaçta kılınacak, kaçta bitiyor? Yaşam