Muş'lu çoban göktaşı dediği taşı 5 milyondan satışa çıkarttı

Muş'ta bir çoban yerde bulduğu taşın göktaşı olduğunu iddia etti. Çoban Habil Bardakçı açıklamasında, "Taşı internetten araştırdık ve gerçekten de göktaşına benziyordu." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Muş'un Cevizdere köyünde ikamet eden 17 yaşındaki Habil Bardakçı, hayvan otlatırken yede farklı bir taş buldu. Köyde ilk kez böyle bir taş gördüğünü belirten Bardakçı açıklamasında "Taşı kırdım ve yayılan koku beni etkiledi. Kısa süreliğine baş ağrısı geçirdim." dedi. Evde taşı inceleyen Bardakçı ailesi, göktaşı olduğunu iddia ettikleri taşı 5 milyondan satışa çıkarttı.

"BU TAŞIN YETKİLİLERCE İNCELENMESİNİ İSTİYORUZ"

Göktaşı olduğu iddia edilen taş ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan baba Bardakçı, taşın yetkililerce incelemesini isteyerek, “Muş’un Cevizlidere köyünde ikamet ediyorum. Oğlum yaylada hayvanları otlatırken farklı bir taş bulup eve getirdi. Taşı bulduğu zaman yanık olduğunu görüyor ve eve getiriyor. Taşı fark edince merak edip kırıyor. Taştan yayılan koku nedeniyle çocuk baş ağrısı geçiriyor. Taşı eve getirdiğinde bana olayı anlattı, biz de taşı kendimizce inceledik. Gerçekten de göktaşına benziyor. Bu taşın yetkililerce incelenmesini istiyoruz. Göktaşının değerli bir taş olduğunu biliyoruz. Komşu ilimiz Diyarbakır’da bulunan göktaşı için 4 milyon istediler, ben de kendi göktaşımı 5 milyon liradan satışa sunuyorum” dedi.

"TAŞI KIRDIM, YAYILAN KOKU BENİ ETKİLEDİ"

Dağda hayvan otlatan Habil Bardakçı, bölgeye ait olmayan farklı bir taş bulduğunu belirterek, “Muş’un Cevizlidere köyünde ikamet ediyorum. Koyun ve keçilerimi otlatırken karşıma değişik bir taş çıktı. Taşı elime aldığımda yeşilimsi bir renk vardı ve yanık kokusu geliyordu. Taşı kırdım ve yayılan koku beni etkiledi. Kısa süreliğine baş ağrısı geçirdim. Akşam hayvanlarımı eve götürünce taşı elbisemin içine koydum ve yanımda götürdüm. Taşı aileme gösterdim, onlar da hayretle karşıladı. Köyde ilk defa böyle bir taşa denk geldiklerini söylediler. Taşı internetten araştırdık ve gerçekten de göktaşına benziyordu” şeklinde konuştu.

"Sonunda rahat ettin mi annem" 3. Sayfa Aracını satmak için gitti: Yediği yemek kabusu oldu Yaşam Balık tezgahları hamsi ile bereketlendi Yaşam Depremden kaçtılar istilaya uğradılar Yaşam