Muharrem ayı ne zaman bitiyor?

Muharrem ayı, 19 Temmuz'da başlamıştı. Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu gününde Aşure Günü idrak edildi. Vatandaşlar, mübarek ayı ibadetle değerlendirmek istiyor ve Muharrem ayı ne zaman bitiyor merak ediyor. Peki, Safer ayı ne zaman başlıyor?

Abone ol

Hicri takvime göre Muharrem ayının on birinci günündeyiz. Aşure Gününü idrak ettiğimiz Muharrem ayının faziletini Peygamberimiz hadisleri ile anlatmıştır. Sonrasında gelen Safer ayı için ise uğursuz ve musibet ayı denilmiştir. Peki, bu doğru mu? İşte diyanetin safer ayı açıklaması...

MUHARREM AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

19 Temmuz'da başlayan Muharrem ayı, 16 Ağustos'ta sona erecek.

SAFER AYININ UĞURSUZ VE MUSİBET AYI OLDUĞU SÖYLENTİSİ DOĞRU MUDUR?

Safer, kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde ki anlayış Câhiliye dönemine ait olup dinimizde yeri yoktur. Dolayısıyla böyle bir anlayış hurafedir. Bu ayın diğer aylardan hiçbir farkı yoktur. Hz. Peygamber (s.a.s.), böyle bir anlayışı reddetmiş ve “Safer ayında uğursuzluk yoktur” buyurmuştur (Buhârî, Tıb, 19).

BU AYA ÖZEL İBADET YA DA DUA VAR MIDIR?

Safer ayına has özel bir dua veya ibadet şekli de yoktur. Hz. Peygamber’in (s.a.s.) yaptığı günlük ibadet ve dualar, bu ayda da yapılır.

5 ilde 12 yer kesin korunacak alan ilan edildi Yaşam Çanakkale'de bulundu! 2. Dünya Savaşı'ndan kalma... Yaşam Bingöl'de deprem! AFAD detayları duyurdu Yaşam İbrahim Tatlıses kaç kez evlendi, kaç çocuğu var? Yaşam