Miraç Kandilinde nasıl dua edilir? Tevbe istiğfar nedir, nasıl yapılır? Miraç Kandilinde okunacak dualar

Miraç Kandili duası... Bu gece idrak edilecek Miraç Kandili öncesinde hangi dualar yapılmalı merak ediliyor. Peygamberimizin Allah'ın huzuruna çıkarıldığı Miraç Gecesinde yapılacak ibadetler arasında dua etmek de yer alıyor. Peki, Miraç Kandilinde nasıl dua edilir? Miraç Kandili hangi dualar okunur? Peygamberimizden örnekler ile Miraç Gecesinde okunacak dualar...

Abone ol

Mübarek Miraç Kandili, bu gece idrak edilecek. Peygamberimizin Allah'ın huzuruna yükseldiği Miraç gecesinde günahlarının affı, dertlerine deva, hastalıklarına şifa ve birçok şey için dua edecek. Peki, Miraç Kandilinde hangi dualar okunur? Miraç Kandili özel duası var mı, nedir? İşte Miraç Kandilinde okunacak dualar...

MİRAÇ KANDİLİNDE OKUNACAK DUALAR

Peygamber Efendimiz (s.a.v) Üç aylar yaklaştığı zaman, ümmetine şu şekilde dua etmemizi öğütlemiş ve kendisi de bu duayı yapmıştır; 

“Allahümme barik lenâ fi Recebin ve Şaban. Ve belliğnâ Ramazân.” Allahım! (Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.”) (Ahmed b. Hanbel, Müsned, 1/259)

Yine Kandil gecelerinde ve mübarek günlerde okunacak olan Peygamberimiz bizlere şu duayı tavsiye etmiştir;

“Allah’ım! Sen affedicisin, Kerîm’sin, affetmeyi seversin, beni de affet.” (Tirmizî, Deavât, 84.)

Allah buyurdu ki: “Ey Âdemoğlu! Günahın, bulutlar kadar olsa da istiğfar ettiğin takdirde günahının çok oluşuna bakmam, affederim.” (Tirmizi, Deavât, 109)

Ali İmran Suresi 8. Ayet Okunuşu ve Meali

Türkçe Okunuşu: Rabbenâ lâ tuziğ kulûbenâ ba’de iz hedeytenâ veheb lenâ min ledunke rahmeh(rahmeten), inneke entel vehhâb(vehhâbu). (Ali imran 8. Ayet)

Anlamı: Rabbimiz! Verdiğin hidayetten sonra kalplerimizi saptırma. Bize katından rahmet bağışla. Çünkü bağışlayıcı olan yalnız Sen’sin.

Kelime-i Tevhid

“Lâ ilâhe illallah” zikri okumak fazileti, sevabı bakımından oldukça önemlidir. Hem dile kolay hem de Peygamberimizin ifadesiyle “İmân, yetmiş küsur derecedir. En üstünü “Lâ ilâhe illallah (Allah’tan başka ilah yoktur)” sözüdür.

“Lâ ilâhe illallah Muhammedün Resulullah” لَا اِلَهَ اِلَّا اللهْ مُحَمَّدُ الرَّسُولُ اللهْ

Anlamı: “Allah’tan başka ilah yoktur. Hz. Muhammed (aleyhissalatü vesselam) da Onun Resulüdür” demektir.

Tecvide göre okununca “Muhammedür-resulullah” denir.

Bol bol Salavat okumak

“Allahümme salli alâ seyyidinâ muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed”

Tevbe İstiğfar Duası

“Estağfirullah. Estağfirullah. Estağfirullahe’l-azîm el-kerîm, ellezî lâ ilâhe illâ hüve’l-hayyü’l-kayyûmü ve etûbü ileyhi, tevbete abdin zâlimin li-nefsihî, lâ yemlikü li-nefsihî mevten velâ hayâten velâ nüşûrâ. Ve es-elühü’t-tevbete ve’l-mağfirete ve’l-hidâyete lenâ, innehû, hüve’t-tevvâbü’r-rahîm.”

Tesbih ve zikir

“Subhânallâhi velhamdülillâhi ve lâ ilâhe illallâhu vallâhu ekber” Anlamı: Allah bütün noksan sıfatlardan münezzehtir, bütün hamdler ona mahsustur. Allah’tan başka ilah yoktur. Allah en büyüktür

Hasbunallahu ve ni’mel vekil nimel Mevla ve ni’me’n nasîr “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir. O ne güzel vekil, ne güzel Mevla ve ne güzel yardımcıdır.”

“Lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil aliyyil azîm”

Anlamı: Allah’ın kudret ve gücünden başka kudret ve güç yoktur, sadece Yüce ve Büyük olan Allah’ın yardımıyla elde edilir.

MİRAÇ KANDİLİ DUASI

Bismillahirrahmanirrahim. ”Allah’ım! Hamdın tamamı sana aittir. Sen’den başka ilah yoktur. Ya Rabbim ben sana hamd etmekten acizim sen kendini sena ettiğin gibi büyük ve yücesin. Ama nasıl ki Peygamberlerin ve meleklerin sana hamd ediyorsa bende sana öylece hamd ediyorum. Yarabbi Nasıl ki Hz Peygamberimize salat ve selam ediyorsan öylece salat ve selam olsun Hz Peygamberimize.

Ey Rabbimiz lütfunun ışığıyla hoşnutluğunu ve rızasını kazanabilmek için bize yardım eyle. Allah’ım tövbe edip tekrar işlediğim her bir günahtan dolayı affetmeni istiyorum. Allah’ım; hesap gününde (Ruz-i Mahşerde) beni ve hakkında iftira ettiğim veya kötü söz söyleyip çekiştirdiğim kimseyi, anne ve babamı ve bütün müminleri affeyle. Ey merhametlilerin en merhametlisi. Rabbim gönderdiğin Kur-an'ı Kerim ile dilimizi süsle ona tabi olmamız için bizi Kur-an'ı Kerime bağlı kıl.

Allah’ım, Sen bizleri doğru yola sevk edip imana muvaffak kıldıktan sonra kalplerimizi batıl ve kötü yola saptırmaktan koru ve bizlere ilahi katından rahmet ihsan eyle, zira Sen ihsanı bol ve bağışlayıcısın.

Ey Rabbim yaptığımız hizmetleri ve ibadetleri kabul buyur bize hayır ve güzellikler ihsan et. Allahım imanımızı baki ve tatlı kıl bütün hallerimizi iyi hallere dönüştür ve peygamberine bağlı kıl bizi.

Ey hilm sahibi Allah’ım ey kullarına muamelesi yumuşak olan Rabbim, bizi emrine tabi olanlardan kıl tavsiyelerine uyanlardan eyle.
Rabbimiz kabir ve kıyamet gününde mahşer ve sıratta bizi perişan olanlardan eyleme.

Ey kalpleri halden hale çeviren mukallibel kulub bizleri sana şükreden seni zikreden senden korkan sana itaat eden senin sevdiğin Müslümanlardan sadıklardan eyle.
Allah'ım namazımızı oruçlarımızı kabul buyur noksanlarımızı tamamla yaptığımız ibadetlerimizi yüzümüze çarpma. Şüphesiz ki namazım ibadetlerim ölümüm ve dirilişim alemlerin Rabbi olan Allaha mahsustur. Rabbim bizi yakınlığına kabul buyur kusurumuzu affet bizi kendine kul kabul et Ya ilahi Hz Peygamberimiz hayır olarak senden ne dilediyse bizde talibiz bize de nasip et.

Eşinin şiir kitabı hayalini gerçekleştirdi Yaşam Miraç Kandili özel televizyon programı hangi kanalda, saat kaçta başlıyor? Yaşam Miraç Kandili namazı nasıl kılınır? Miraç Kandili namazı kaç rekattır? Yaşam Ebrar Sitesi enkazında kalan 1400 kişi unutulmadı Gündem