Mevlid Kandili ne zaman? 2023 Mevlid Kandili hangi gece idrak edilecek? Diyanet dini günler takvimi

Mevlid Kandili ne zaman merak ediliyor. Peygamber Efendimizin dünyaya teşrif ettikleri gün Rebiülevvel ayının 12. gecesidir. Bu mübarek gece, İslam aleminde Mevlid Kandili olarak idrak ediliyor. Peki, 2023 Mevlid Kandili ne zaman, hangi gün?

Abone ol

Mevlid Kandili tarihi, Diyanet tarafından açıklandı. 2023 dini günler takviminde bu yılın son kandil gecesi olan Mevlid Kandili, önümüzdeki hafta idrak edilecek. Dualar, ibadetler ile idrak edilecek olan Mevlid Kandili ne zaman, hangi güne denk geliyor araştırılıyor. İşte 2023 Mevlid Kandili tarihi ve önemi...

MEVLİD KANDİLİ NEDİR?

Mevlid, sözlükte “doğum yeri ve zamanı” anlamına gelir. Mevsim kelimesi de Arap ülkelerinde hem mevlidi hem diğer bayram kutlamalarını ifade eden geniş bir mâna taşır. Mevlit Kandili, iki cihan güneşi alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.v.) dünyaya gelişinin yıl dönümüdür.

MEVLİD KANDİLİ NE ZAMAN?

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s.) doğum günü (Mevlid kandili) Diyanet’in hazırladığı 2023 yılı Dini Günler Takvimi’ne göre 26 Eylül 2023 Salı günü idrak edilecek.

MEVLİD KANDİLİ ÖNEMİ, FAZİLETİ NEDİR?

Müslümanlar için oldukça önemli bir gün olan Mevlid Kandili son peygamber Hz. Muhammed'in doğum günü olarak biliniyor. Hz. Muhammed'in doğduğu ay olarak bilinen ve Rebiülevvel ayının 12. gecesi olan Mevlid Kandili'ni tüm Müslümanlar dua ederek, ibadet ederek geçiriyor.

Peygamberin doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Bunu da kaptırmadık! Balık trafik kazasında öldü Yaşam Belediye başkanı zipline'da mahsur kaldı Gündem TIR bariyerlere çarpıp devrildi! 25 ton enerji içeceği yola savruldu Yaşam Genç kızlar ailelerine neden yalan söylüyor? Yaşam