Meteoroloji'den uyarı! Yarın İstanbul'da yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarı paylaştı. Yarın İstanbul ve çevresinde öğle saatlerinde başlayacak yağış, akşam saatlerine kadar sürecek. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Abone ol

Ekim ayının gelmesiyle birlikte yağışlar Türkiye'nin dört bir tarafında başladı.

Yayınlanan son tahminlere göre, yarın İstanbul dahil tüm Marmara'da sağanak yağış bekleniyor.

YER YER SAĞANAKLAR

Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde beklenen sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Yağışlar saat 13.00 ile 21.00 saatleri arasında bekleniyor. Bitlis, Van ve Ağrı çevrelerinde de beklenen sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAFTASONU SICAKLIK ARTACAK

Öte yandan yağışla birlikte sıcaklıklar da düşecek ancak hafta sonu tekrar yükselecek. Dondurucu soğuklar salı ve çarşamba günleri etkili olacak. Cuma ve Cumartesi günü havalar tekrardan ısınacak.

Yarın İstanbul dahil Marmara ve Karadeniz böylesinde sağanak yağış etkili olurken, Doğu Akdeniz’in doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında toz taşınımı uyarısında bulunuldu.

8 İLE 'SARI KOD'

Meteoroloji; Ağrı, Bitlis, Kastamonu, Sakarya, Van, Zonguldak, Bartın, Düzce için sarı uyarıda bulundu.

FIRTINA UYARISI

Batı Karadeniz’de rüzgarın, yarın sabah saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan doğusu güneybatıdan öğle saatlerinden itibaren geneli kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Fırtınanın, yarın akşam saatlerinde batısında, akşam saatlerinden sonra doğusunda etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Kuzey Ege’nin kuzeyinde rüzgarın, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, yarın (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Çelik Kanatlar zeybek gösterisiyle hayran bıraktı! Yaşam Bu kadarına da pes! Düğünde altın yerine katalizör taktı Yaşam Yarım asırdan fazladır kunduracı... Yaşam Sarıyer'de korkutan yangın! Yaşam