MERNİS (Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi) nedir? MERNİS adresi nedir? Boş konuta adres bildirimi nasıl yapılır?

MERNİS yani Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi, nüfus kayıtlarının elektronik ortamda kayıt altına alınması anlamına geliyor. Bu sistemle, vatandaşların nüfus kayıtları merkezi bir veri tabanında tutulmuş oluyor. Kişinin nüfus bilgileri ile birlikte adres bilgileri de yer alır. Peki, boş konuta adres bildirimi nasıl yapılır?

Abone ol

Merkezi Nüfus İdaresi Sistemi kısaltması olan MERNİS nedir merak konusu oldu. Kağıt üzerinde tutulan nüfus kayıtlarının elektronik ortamda tutulması anlamına gelen MERNİS ile nüfus kayıtları, kimlik bilgileri, ikamet adresleri ve diğer işlemleri elektronik ortamda yürütülmektedir. Peki, MERNİS adresi nedir? Boş konuta adres bildirimi nasıl yapılır?

MERNİS ADRESİ NEDİR?

MERNİS adresi, vatandaşların kayıtlı olan ikametgah adreslerini ifade eder. Bu adres, MERNİS sisteminde kayıtlı olan ve kişinin yaşadığı yeri gösteren resmi adres olması nedeniyle önemlidir. MERNİS adresi, e-devlet sistemi üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün sunduğu “Adres Bilgileri Sorgulama” hizmetinden öğrenilebilir.

BOŞ KONUTA ADRES BİLDİRİMİ NASIL YAPILIR?

Boş konuta adres bildirimi, MERNİS sisteminde kayıtlı olan ancak hiçbir kişiye ait olmayan adrese taşınan vatandaşların yapması gereken bir işlemdir. Boş konuta adres bildiriminde herhangi bir belge talep edilmez ve ilgilinin beyanı yeterlidir. Boş konuta adres bildirimi de yukarıda belirtildiği gibi e-devlet üzerinden veya ilçe nüfus müdürlüklerinden yapılabilir.

Hac kurası bugün çekiliyor: 2024 hac kurası sonuçları nasıl öğrenilir? Yaşam Romantik, anlamlı, en güzel resimli kasım ayı mesajları ve sözleri Yaşam Trabzonsporlu olduğu için saldırıya uğradı! Yaşam Aile Bakanı Göktaş, evlilik kredisi başvuru tarihi ve şartlarını açıkladı! Yaşam