Meclis ne zaman açılacak?

Meclis açılış tarihi merak ediliyor. Kahramanmaraş merkezli depremler, on ilde büyük hasara yol açtı. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği deprem nedeniyle TBMM çalışmaları ertelenmişti. Özellikle EYT yasası çıkmasını bekleyenler, Meclisin açılacağı tarihi bekliyor. Peki, Meclis ne zaman açılacak? TBMM Genel Kurulu ne zaman toplanacak?

Abone ol

Meclis açılış tarihi belli oldu. 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş depremi sonrasında Meclis çalışması ertelenmiş ve milletvekilleri bölgeye gitmişti. Yaşanan bu felaket sonrasında Meclisin açılacağı tarih 21 Şubat olarak duyurulmuş ve bir kez daha ertelenmişti. Peki, Meclis ne zaman açılacak? TBMM Genel Kurulu ne zaman toplanacak? İşte Meclis açılış tarihi...

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK?

Deprem nedeniyle Meclis çalışması 21 Şubat'a kadar ertelenmişti. Geçen hafta bu tarih, bir kez daha ertelendi. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Meclisin açılacağı tarihi 28 Şubat Salı günü olarak açıkladı.

MECLİS GÜNDEMİ NE OLACAK?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çalışmalarına 3 hafta ara veren TBMM Genel Kurulu, gelecek hafta emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili teklifin yasalaşması ve depremlerle ilgili araştırma komisyonu kurulması için mesai yapacak.

11 ili etkileyen depremlerin ardından çalışmalarına ara veren Meclis, önemli konuları ele alacağı yoğun bir haftaya giriyor.

Haftalık çalışmasına 28 Şubat Salı günü başlayacak Genel Kurulda, EYT düzenlemesini içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

2023 Kurban Bayramı tarihi nedir? Yaşam Kızılay Başkanı Kerem Kınık hakkındaki bilgiler Yaşam EYT düzenlemesi için gözler TBMM'de! Yaşam Yangın faciası 3 kişiyi hayattan kopardı Yaşam