Maltepe'de korkutan görüntü! Sahilde bulundu: 4 metre uzunluğunda... Uzmanlar uyardı! Sakın dokunmayın

İstanbul'un Maltepe sahilinide rastlanan dev deniz anası korkuya yol açtı. 4 metre uzunluğundaki denizanasının 'pusula denizanası' olduğunu belirten uzmanlar zehir olduğunu ifade ederek vatandaşları dokunmamaları için uyardı. Peki temas edildiğinde ne yapmak gerekir? İşte ayrıntılar...

Abone ol

Kuzey Denizi'nde ile Akdeniz'de rastlanan dev denizanaları Marmara Denizi'nde arttı. Son olarak Maltepe sahilinde tam 4 metre uzunluğuna sahip denizanasına rastlandı.

'Pusula' olarak isimlendirilen denizanası için uzmanlardan kritik bir uyarı yapıldı. Konu olan türün zehirli olduğunu ifade eden İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Melek İşinibilir Okyar, "Dokunduğunuzda zehri orta üstü şiddette" dedi.

"YENİ TÜRLER ÜRÜYOR"

Okyar, ATV Haber'e yaptığı açıklamanın devamında şu ifadeleri kullandı;

"Maltepe sahilinde görülen türün boy dağılımı 1 metreden 5 metreye kadar olabiliyor. Dokunduğunuzda zehri orta üstü şiddette. Hem savunma hem beslenme amaçlı kullandıkları yakıcı hücreleri var. Yeni yeni türler ürüyor. Denizanalarıyla yüz yüze de geleceğiz."

DENİZANASINA TEMAS EDENLER DİKKAT! SAKIN BUNU YAPMAYIN

"Dokunduğumuzda ne yapmalıyız?" sorusuna da yanıt veren Okyar, "Dokunduğunuzda kaynar suyla yanma hissi gibi bir hissiyat oluşur. Acı, kaşınma, sivilce oluşuyor ve su topluyor o bölge. Mutlaka temas edilen bölge temizlenmeli ancak tatlı su kullanılmamalı. Çünkü tatlı su henüz patlamamış hücrelerin tekrar patlamasına ve zehrin artmasına neden oluyor. Dolayısıyla ilk olarak deniz suyuyla o bölge yıkanmalı. Sonra o bölgeyi bir kartla, tarakla tarar gibi yavaş yavaş taramalıyız ki yapışmış kalmış parçaları alalım." dedi.

Gri listede aranan FETÖ'cü Zekeriya Cerit'i yakalandı Yaşam 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel mezarı başında anıldı Yaşam İstanbul'un 6 ilçesinde su kesintisi Yaşam Emekli bayram ikramiyesi ne kadar, ne zaman yatacak? Yaşam