LC Waikiki’den Yeni Bir Erişilebilirlik Adımı: Görme Engellilere Online Alışverişte Destek

Türkiye'nin lider moda perakende markası LC Waikiki, görme engelli bireylerin online alışveriş deneyimini iyileştirmek amacıyla teknoloji odaklı bir iş birliğine imza attı. WeWALK ile yapılan iş birliği, erişilebilir bir alışveriş platformu oluşturmayı hedefliyor.

Abone ol

Türkiye’nin engel tanımayan hazır giyim markası LC Waikiki, kapsayıcılık alanındaki projelerine bir yenisini daha ekleyerek, görme engelli bireylerin online alışveriş deneyimini iyileştirmek üzere WeWALK ile iş birliği yaptı.  Görme engelli bireyler WeWALK uygulaması üzerinden yeni hizmete sunulan DANIŞ servisiyle, canlı desteğe bağlanarak LCWaikiki.com veya mobil uygulama üzerinden telefonlarının kameralarını kullanarak erişilemeyen noktalarda bile profesyonel görsel destek alabiliyorlar. WeWALK’un DANIŞ hizmeti, görme engelli herkesin dilediği an canlı bağlanarak görsel destek almasını sağlıyor.

Online Alışverişte Engel Tanımıyor

 LC Waikiki, WeWALK iş birliği kapsamında müşterilerine LCWaikiki.com üzerinden alışveriş yaparken özel bir deneyim sunuyor. Görüntülü destek sağlayan erişilebilirlik alanında uzman asistanlar, müşterilere sipariş sürecinde yardımcı oluyor. Ürün seçimi, sepet oluşturma, uyum, renk ve görünüş, kombin oluşturma gibi konularda profesyonel rehberlik almak isteyen görme engelli bireyler, bu özel görüntülü destek hizmetinden faydalanarak alışveriş deneyimlerini daha kaliteli ve keyifli hale getirebiliyorlar.

LCWaikiki.com'un WeWALK iş birliği, görme engelli bireylerin günlük hayatlarını kolaylaştırmayı ve online alışveriş deneyimlerini daha erişilebilir kılmayı amaçlayarak, kapsayıcılık alanında önemli bir adımı temsil ediyor. Görme engellilere profesyonel görüntülü destek hizmeti sunan WeWALK DANIŞ hizmeti, LCWaikiki.com online alışverişlerinde ve stil danışmanlığı konularında LCWaikiki.com sponsorluğunda ücretsiz olarak sunuluyor. Bu iş birliğiyle LC Waikiki, teknolojinin gücünü kullanarak, herkesin alışveriş deneyimine eşit katılımını destekleyerek, toplumsal çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik etmeye devam ediyor.

LC Waikiki hakkında

1988 yılında kurulan ve 1997 yılından bu yana Türkiye’de LC Waikiki Mağazacılık çatısı altında hizmet veren LC Waikiki, “İyi giyinmek herkesin hakkı” misyonu ve “ulaşılabilir moda” anlayışıyla Türkiye’yi giydiriyor. LC Waikiki, büyüme serüvenini 35 yıldır hem yurt içi hem de yurt dışında sürdürüyor. Hazır giyim sektörünün lideri LC Waikiki, bugün, 59 ülkede 1200’ü aşkın mağazası ve 54 bin çalışanıyla hizmet veriyor.

www.lcwaikiki.com

WeWALK hakkında:

WeWALK, görme engellilerin sosyal hayata tam ve eşit katılımını hedefliyor ve bu yönde teknolojiler geliştiriyor. Bu örneklerden biri Türkiye’de geliştirilen ve dünyada bir ilk olan Akıllı Baston teknolojisidir. Son teknolojiyi beyaz baston ile harmanlayan Akıllı Baston ile görme engelliler çok daha güvenli ve bağımsız şekilde hareket edebiliyorlar. Yeni geliştirilen DANIŞ servisi ile de tüm görme engelliler cep telefonu kameralarını kullanarak erişilebilirlik konusunda uzman asistanlardan anında görsel destek alabiliyorlar. WeWALK ekibi görme engellilerin hayatını kolaylaştıracak teknolojileri, ekibindeki görme engelliler ile birlikte geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Microsoft, Imperial College London, RNIB gibi dünyanın en saygın kuruluşlarıyla partnerlik ve iş birliği yapıyor.

https://wewalk.io/tr/

Yemeksepeti İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Hande Yalgın Yaşam Az önce deprem mi oldu, nerede, ne zaman, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Yaşam NetWork İlkbahar/Yaz 24 Koleksiyonu ile Cesur Stiller Yaşam Hatay'da korkutan deprem Yaşam