KREM KARAMEL TARİFİ || Krem Karamel nasıl yapılır? Evde pratik Krem Karamel yapılışı, gerekli malzemeler

Krem Karamel tarifi, Fransız mutfağından dünyaya yayılan sevilen bir tatlıdır. MasterChef AllStar'da gecenin yemeği olunca Krem Karamel nasıl yapılır merak konusu oldu. İşte Krem Karamel tarifi, gerekli malzemeler, püf noktası...

Abone ol

Tatlı sevenlerin gözdelerinden Krem Karamel, hafif bir tatlı olup Fransız mutfağına aittir. Kısa sürede hazırlanan pratik tarifi olan Krem Karamel, süt ile karamelin enfes bir buluşmasıdır. Evinizde denemek isterseniz işte sizlere Krem Karamel tarifi, gerekli malzemeler ve yapılışı için püf noktası...

KREM KARAMEL TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Karamel için:

1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı su

Kreması için:

2 su bardağı süt
2 su bardağı krema (veya süt)
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

KREM KARAMEL NASIL YAPILIR?

Karameli hazırlamak için, bir tencereye 1 su bardağı toz şekeri ve 3 yemek kaşığı suyu ekleyin. Orta ateşte şeker eriyip rengini koyulaşana kadar karıştırın. Dikkatli olun, şeker çok sıcak olacaktır.
Karameli derin, düz tabanlı bir kalıba (genellikle Krem Karamel kalıpları özel olarak tasarlanmıştır) dökün ve kalıbı hafifçe çevirin, böylece karamel tabanın her tarafına yayılmasını sağlayın. Karamelin soğuyup sertleşmesini bekleyin.
Krem Karamel’in krema kısmını hazırlamak için, bir karıştırma kabında 4 adet yumurtayı iyice çırpın.
Ayrı bir tencerede, 2 su bardağı sütü ve 2 su bardağı krema veya sütü hafifçe ısıtın. Kaynamamasına dikkat edin.
Sıcak süt-krema karışımını çırpılmış yumurtalara eklemek için yavaşça karıştırarak ekleyin. İsteğe bağlı olarak vanilya özütünü de ekleyin ve karıştırın.
Hazırladığınız karışımı karamelli kalıba dökün. Kalıbın altına bir tencereyi su ile doldurarak su banyosu yapabilirsiniz. Bu, Krem Karamel’in düzgün bir şekilde pişmesine yardımcı olur.
Fırını 150-160°C (300-325°F) sıcaklıkta önceden ısıtın. Krem Karamel kalıbını içeren su banyosu, fırın tepsisinin içine yerleştirin.
Krem Karamel’i yaklaşık 45-60 dakika pişirin veya kürdan temiz çıkana kadar pişirme süresini ayarlayın.
Krem Karamel’in tamamen soğumasını bekleyin ve ardından ters çevirerek servis yapın. Kalıbın kenarlarını hafifçe sıcak suya batırarak çıkarabilirsiniz.

Afiyet olsun!

PÜF NOKTASI

Karameli hazırlarken dikkat etmeniz gereken tek şey; kullanacağınız teflon tavanın ebatı. Şekerimiz tam tavaya yayılmalı, üst üste gelmemeli ki, alttaki şekerler eridikten sonra üsttekilere sıra geldiğinde alttaki erimiş olan şekerler yanıp acımsı bir tat vermesin.

Krem Karamel, soğuyunca lezzetli ve pürüzsüz bir karamel tabana sahip, yumuşak bir tatlı olmalıdır.

Afganistan art arda onlarca depremle sallandı Dünya Manisa'da şaşkına çeviren olay! Kulağındaki hışırtı şikayetiyle gitti! İçeride yuva yapmış! Canlıydı Yaşam Kültür şoku! Rus kadınla evlenen Türk erkeğinin düğününden kayda alınan görüntüler gündem oldu Yaşam Obrukları araziye çevirdiler! Şimdi para kapısı oldu Yaşam