Kiralarda yüzde 25 sınırı kalkıyor mu? Kiralarda yüzde 25 sınırı ne zaman kalkacak Bakan Şimşek açıkladı!

Kiralarda yüzde 25 sınırı, fahis kira artışları önüne geçilmek için uygulama konulmuştu. 2023 Temmuz ayında bitecek olan kira artış sınırı, bir yıl daha uzatıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yüzde 25 kira artış oranı kalkıyor mu, ne zaman kalkacak açıkladı. Peki, kira artış sınırı ne zaman kalkıyor?

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi, yüzde 25 kira artış sınırı için adil olmadığı yönünde karar almıştı. Bu karar, vatandaşlar tarafından kirada yüzde 25 üst sınırı kalkıyor şeklinde yorumlandı. Peki, yüzde 25 kira sınırı kalkıyor mu, ne zaman? İşte Bakan Şimşek'ten son dakika açıklama...

YÜZDE 25 KİRA SINIRI KALKIYOR MU?

Konuyla ilgili olarak uzmanlar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 54. Hukuk Dairesi tarafından alınan kararın %25 sınırına dokunmadığı, uyarlamanın şartlarını belirlediği ve mahkemeye bu yönde bir inceleme yapması gereğini hatırlattığı şeklinde açıkladı. 

YÜZDE 25 SINIRI NE ZAMAN KALKACAK?

Yüzde 25 sınırı ilk kez 11 Haziran 2020'de devreye girmiş ve Temmuz 2023'te sona ereceği planlanmıştı. Mart seçimleri sonrasında uygulamanın bir yıl daha uzatılma kararı alındı. Yani yüzde 25 sınırı 2024 Temmuz ayında sona erecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de bugün yaptığı açıklama ile kiralara getirilen kısıtlama ile ilgili olarak ise, uygulamanın 1 Temmuz 2024'te biteceğini belirterek, "Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulmayacak ve süre uzatılmayacak" dedi.

Muş'ta beyaz esaret! 60 kişi karda araçlarıyla mahsur kaldı Yaşam Diyarbakır'da tarihi eser operasyonu: 2 zanlı yakalandı Yaşam Denizlerin en tatlı canlısı deniz koyunu hakkındaki bilgiler Yaşam Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Kabine Toplantısı gündem maddeleri neler? Yaşam