Karayolları 3000 işçi alımı kurası ne zaman çekilecek?

Karayolları işçi alımı kura tarihi merak ediliyor. Karayolları Genel Müdürlüğü 3 bin işçi alımı başvuruları İŞKUR üzerinden 2-8 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Başvurularını yapan adaylar, Karayolları işçi alımı kura çekimini beklemeye başladı. Peki, KGM işçi alımı kura çekilişi ne zaman, nereden, nasıl yapılacak?

Abone ol

Karayolları kura tarihi belli oldu. KGM tarafından açılan 3 bin işçi alımı başvuruları İŞKUR üzerinden yapıldı. 2-8 Mayıs tarihlerinde yapılan başvurular sonrasında Karayolları işçi alımı kura çekilişi ile yapılacak. KGM, işçi alımı kura çekilişi tarihini açıkladı. İşte Karayolları işçi alımı kura çekilişi tarihi ve detaylar...

KARAYOLLARI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİLİŞİ İLE YAPILACAK!

İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 12. maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayının 3 katı kadar da yedek aday, sınava tabi tutulmaksızın Karayolları Genel Müdürlüğünce doğrudan noter kurası ile belirlenecek.

KARAYOLLARI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

İl ve mesleklere göre ilan edilen kadro sayısı kadar asıl ve asıl sayının 3 katı kadar da yedek aday için kura ile yerleştirme işlemi, Türkiye Noterler Birliği çekiliş programı ile noter huzurunda 30-31 Mayıs 2023 tarihlerinde Genel Müdürlüğümüz konferans salonunda gerçekleşecek.

KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI NEREDEN YAYIMLANACAK?

Kura sonuçları noter onayından sonra https://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Root/Duyurular.aspx​ internet adresinden ilan edilecek.

30 Mayıs 2023 (Salı) günü kura çekilişi yapılacak olan iller

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars. (Kura çekilişi saat 10:00’da Adana ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Kars ili için çekiliş yapılarak tamamlanacaktır.)

31 Mayıs 2023 (Çarşamba) günü kura çekilişi yapılacak olan iller

Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Karabük, Osmaniye, Düzce. (Kura çekilişi saat 10:00’da Kastamonu ili ile başlayarak il trafik koduna göre sıra ile çekilecek olup, en son Düzce ili için çekiliş yapılarak tamamlanacaktır.)

Bakan Soylu Beyoğlu sokaklarında bakın nasıl gezdi SEÇİM 2023 SON DAKİKA! Adana'da korkutan deprem! AFAD depremin merkez üssünü açıkladı! Depremin büyüklüğü kaç? Gündem Cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebek hayatını kaybetti Yaşam SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çerkes Sürgünü mesajı! İnsanlık dışı yöntem... Yaşam